No tyle ma to wspólnego z napięciem że ono tam nie dochodzi daje sobię rekę uciąć że masz zaśniedziałe blaszki w świetle. Ja zdjąłem spojler ( bardzo prosto) wykręciłem obudowę stopa ( śrubki będą na pewno zardzewiałe) końcówki przewodów na 100 % będą zaśniedziałe oczyść to wszystko ładnie pilniczkiem i glanc papierem ewentualnie wymień przepalone żarówki i gwarantuje Ci że to jest to
jeżeli świeci się STOP w tylnych lampach po naciśnięciu pedału hamulca, a w spoilerze nie to sprawdź wiązkę przewodów idącą z tylnej części nadwozia do klapy ( prawa gumowa osłona ) czy przewody nie są przetarte. Jeśli tak popraw izolację
Druga rzeczy to wykręć lampkę stopu z zewnątrz dwie śrubki krzyżakowe i sprawdź styki - oczyść, jeśli są zaśniedziałe. ( polecam spryskać preparatem kontakt - koszt ok.6zł za mały spray ).
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
na poczatek zrob to co mowi kolega Tomekk ja mialem to samo wyczyscilem wymienilem zarowki i jest ok wiec przypuszczam ze i u Ciebie bedzie tez to samo ale moge sie mylic
Pozdrawiam
jak odkrecilem te zewnetrzne to tam jest kabel wchodzacy do obudowy... no i te male srubki sa przerdzeiwale gdyby dalo rade wd40 to by bylo git ale tam nawet nie ma juz czym krecic...
Uderz piescia w spojler oraz poruszaj guma (wiazka) po prawej stronie klapy bagaznika.
Nastepnie sprawdz jeszcze raz czy swieci.
Z tymi srubkami to trzeba niestety ostroznie i najlepiej w jakims cieplym pomieszczeniu.
O tej porze przy tej temp. grozi to polamaniem plastiku, W ostatecznosci mozesz zdjac caly spojler i probowac w domu to zrobic.
Jak juz to zrobisz i bedziesz skladal mozesz na rantach dac troche bezb. siliconu.
W dwoch 200;stkach w ktorych ten element naprawialem byly popekane te rany i dostawala sie tam wilgoc. Trzeba tez uwazac, bo sa tam takie specjalne odpowietrzniki i zeby ich nie zalepic.
Pozdrawiam,
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Otwierasz klapę, zdejmujesz sznureczki od półki, odkręcasz te miejsca na sznureczki, od plastiku jeszcze jedną śrubkę i delikatnie zdejmujesz plastiki, potem ten jeden duży też delikatnie. Twoim oczom pokażą się śruby - odkręcasz i już.
Odświeżę temat:
Głupie pytanie: Jak odkręcę 2 śrubki to czy mogę wymienić istniejące tam żarówki ?
Generalnie 1 miałem totalnie zbitą, skruszoną i nie mogę żadnej wyciągnąć lub wykręcić a polowa mi nie świeci Nie chce nic robić na chama bo jeszcze uszkodze cała listwę.
Ktoś coś kombinował tam ?
Sory za głupie pytanie, ale gdzie dokładnie jest wiązka tylnej szyby aby nie kręcić zbyt wielu rzeczy? U mnie nie działa, ani podgrzewanie szyby ani 3 stop - także szukać trzeba tam póki temperatura na plusie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum