Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2001
Mam zamiar zalozyc jak najszybciej instalacje LPG do R 45 1,8 16v z 2001r, moze ktos juz zagazowal takiego roverka i poleci mi rodzaj instalacji i spalanie Pb95 i spalanie LPG po zalozeniu instalacji.Czy jednak nie warto przerabiac.Sam nie wiem i zastanawiam sie co zrobic.Moze wy rozwiejecie moje watpliwosci.A moze pojawiaja sie jakies problemy po przerobce.Uprzedzcie mnie.mam jeszcze kilka innych pytan ale to napisze osobno.
[R45 1,8 16V 01r]
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Sty 01, 2011 19:13, w całości zmieniany 4 razy
SPAMU¦
Wysłany: Wto Gru 18, 2007 17:01 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
--------------------------------------------------
dopisek od moderatora:
PAJAK R45 jeśli chcesz, by temat nadal funkcjonował i nadal chcesz uzyskiwać
odpowiedzi na swoje pytanie to popraw proszę nazwę tematu na
obowiązującą na naszym forum (użyj funkcji w swoim pierwszym poście) ...
... a wystarczyło przeczytać TO
--------------------------------------------------
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
poleci mi rodzaj instalacji i spalanie Pb95 i spalanie LPG po zalozeniu instalacji.
Mamy Ci polecać spalanie?
Ja polecam jak najniższe.
Spalanie LPG w dobrze wyregulowanej instalacji będzie wyższe o ok. 20-30% niż spalanie benzyny.
PAJAK R45 napisał/a:
A moze pojawiaja sie jakies problemy po przerobce.
Problemy będą jak gazownik źle dobierze elementy (wtryskiwacze/reduktor), źle zamontuje instalację (np. zbyt długie i nierówne wężyki doprowadzające gaz z listwy do kolektora ssącego) i źle wyreguluje instalację (łącznie z wybraniem w programie złych typów czujników temperatury).
Gdzie chcesz ten gaz zakładać?
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
dzieki za podpowiedź umawiajac sie z gazownikiem zapytam go o te elementy ktore mi poleciles.zaklad gdzie chce montowac instalacje gazowa miesci sie w Miłkowie kolo Ostrowca Św. zakladali mi tak juz do KIA BMW iFORDA takze jest koles sprawdzony, czy moze masz jakies inne propozycje.Co do pytania o spalanie to chodzilo mi o to aby porownac z kims ile jego R45 spala Pb, bo moj na autostradzie, fakt ze czasem jechal 150-190 km/h obliczajac spalił 9,4 l/100km .
[ Dodano: Wto Gru 18, 2007 18:57 ]
Aha. STAG 300 to jest...??? Bo az tak zaglebiony w motoryzacje nie jestem.I to co napisales jest do sefencji ?koles powiedzial mi ze bedzie to kosztowac mnie 2500 pln. ale nie mowil mi nic o nazwach elementow i tak by mi to nic nie dalo bo nie znam sie na tym, dzieki twojej podpowiedzi bede juz troche madrzejszy.Amoze znacie jakas firme ktora taniej to zrobi.pozdrawiam
Mam zamiar zalozyc jak najszybciej instalacje LPG do R 45 1,8 16v z 2001r, moze ktos juz zagazowal takiego roverka i poleci mi rodzaj instalacji i spalanie Pb95 i spalanie LPG po zalozeniu instalacji.Czy jednak nie warto przerabiac.Sam nie wiem i zastanawiam sie co zrobic.Moze wy rozwiejecie moje watpliwosci.A moze pojawiaja sie jakies problemy po przerobce.Uprzedzcie mnie.mam jeszcze kilka innych pytan ale to napisze osobno.
[R45 1,8 16V 01r]
Witam
Mam dokladnie taki samochod jak ty tylko troche starszy .
Ja zalorzylem instalacje na STAG-300 (dokladnie Vector 4), reduktor mam zavolli do 150 KM i czerwone volteki. Spalanie gazu przy spokojnej jezdzie to jakies 8.5 na 100km. Przy szybszej jezdzie 10-11l/100km. Ogolnie jestem zadowolony z tej instalacji. pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum