Pomógł: 81 razy Dołączył: 15 Maj 2007 Posty: 901 Skąd: Poznań
Wysłany: Pon Lis 26, 2007 22:19
Pogadaj z freestyler on tobie wytłumaczy jak to zrobić
_________________ Sprzedaż części, diagnostyka komputerowa Rover MG Land Rover oryginalnym komputerem T4- POZNAŃ . RÓWNIEŻ NAJNOWSZE MODELE LAND I RANGE ROVERA ,z firmą Rover MG Land Rover jesteśmy związani od 1995 roku TEL. 0698363760, parts2@wp.pl / britcars@wp.pl
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lis 26, 2007 22:19 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 1 raz Dołączył: 12 Lip 2007 Posty: 73 Skąd: Piotrków Tryb
Wysłany: Pon Lis 26, 2007 22:40
Crash182 napisał/a:
Witam raz jeszcze i powracam do mojego, ciagle aktualnego problemu :s
Niestety samemu nie udalo mi sie nic zrobic, brak kanalu i moja mala wiedza na temat mechaniki samochodowej sklonily mnie do szukania mechanika tutaj w Anglii.
Dorwalem jakiegos Polaka,( mechanika) ogladnal go i stwierdzil ze sprzeglo jest raczej dobre. Zaciagnal reczny i i probowal ruszyc, przeklo trzymalo ( nie posliznelo sie). Powiedzial ze to prawdopodobnie beda 2 cylinderki do wymiany. Dzisia dzwoni do mnie i mowi ze cale sprzeglo jest do wymiany i bedzie mnie to kosztowac 300 funtow jak myslicie, jest taka mozliwosc ze to sprzeglo? -.- poprosze go oczywiscie po wszystkim o moje stare czesci, ciekawe czy je dostane....
P.S. dla przypomnienia podam objawy: sprzeglo chodzi bardzo lekko, nie stawia oporu, biegi wchodza bardzo ciezko, musze uzyc sporej sily zeby wrzucic jaki kolwiek, wysprzeglik dziala jak wciskam sprzeglo, ale nie wiem czy wystarczajaco.... bylem raczej przekonany ze to zapowietrzony uklad sprzegla, a tutaj koles wyjezdza mi z takim czyms
POZDRAWIAM
witam dzis odpowietrzałem cały układ, problem był identyczny jak u ciebie po odpowietrzeniu wszystko działa jka nalezy
zapraszam na gg3078194
_________________ ET-14,665 FIAT SC 1.4 16V
ET-16,660 MG ZS 120
cz ja mam podobny problem jak kolega sprzęgło chodzi lekko a biegi cięzko, mam tylko pytanie jakiego płynu dolać bo czytałem że nie można mieszać dot4 i dot5, mam 416 z 96 roku i nie mam pojęcia jakiego płynu dolać pomocy!
cze próbowałem dziś pół dnia i nic nie pomogło no może troszke lepiej, czy mógłby ktoś podać mi dokładnie kork po kroku jak to zrobić, z wymontowaniem nie mam problemu chodzi tylko o odpowietrzenie, pompka i wysprzęglik są suche tylko zbiorniczek był troche zachlapany płynem(może korek nie był dobrze dociśnięty). i czy trzeba wyciągać cały układ bo ja tego nie zrobiłem. KOledzy pomocy chciałbym wyjechać na święta a z takim sprzęgłem troche sie boję że klęknie po drodze.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum