Typ: CDTi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2003
Witam wszystkich.Znów mam problem z R75 zaświeciła sie kontrolka zużytych klocków hamulcowych ,a miały być dobre.Jakie klocki przychodzą do R75? (tył i przód).Ile mogę jeździć na kontrolce od klocków na razie wszystko dobrze hamuje.Dzisiaj jest wigilia i nie mam czasu jechać do mechanika.Czy jest jakieś niebezpieczeństwo ,a może zapala sie kontrolka odpowiednio wcześnie i nie potrzeba odstawiac autka.Proszę o szybką podpowiedz bo na świeta mam do przejechania jakieś 400 km.Mogę jechać?
_________________ Wolek
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pią Gru 03, 2010 00:40, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pon Gru 24, 2007 10:03 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 317 razy Dołączył: 02 Kwi 2007 Posty: 2766 Skąd: NOWE MIASTO N/W wlkp
Wysłany: Pon Gru 24, 2007 10:33
najpierw należy sprawdzić jak wyglądają, potem wymienić przy wymianie radzę przetoczyć tarcze. Ja zakładam orginały lucasa podam tobie numery w intercarsie:
przód: GDB1374
TYŁ: GDB 1344.
Są bardzo dobrej jakości, jak gdybyś robił tył sprawdz także jak wyglądają szczęki hamulcowe od ręcznego .
[ Dodano: Pon Gru 24, 2007 10:35 ]
klocki występują osobno , czyli bez czujników trzeba zobaczyć jeśli czujnik nie będzie uszkodzony można go założyć a jeśli będzie to wymiana. Naszczęście są tylko 2 czujniki jeden z przodu , drugi z tyłu
_________________ SERWIS ROVER MG TESTER MG ROVER T4 TEL:
0504045682 Z BRAKU CZASU RZADKO JESTEM NA FORUM , NAJLEPIEJ DZWONIĆ PO 18
Dzięki serdeczne znowu mi bardzo pomogłeś jak będe gdzieś na wakacjach jechał koło twojej miejsowości to masz u mnie dobrą flache.Wesołych świąt i szczęsliwego nowego Roku dużo klijentów w Nowym Roku.
A do tych klocków z Lucasa da się założyć orginalne czujniki grubości klocków? W Intercarsie piszą że są bez styku zużycia , niewiem jak mam to rozumieć . Też mnie czeka wymiana klocków z tyłu, a chciałbym mieć wraz z tymi czujnikami . Co do ilości czujników to mam rozumieć że tylko na tył jest jeden (na jedno koło) , a nie dwa? Podobnie z przodem .
Ps. Mapa doszła? Mi osuszacz do klimy szedł 5 dni priorytetem ,dlatego się pytam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum