Typ: D Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
Witam, mam takie pytanie: bo skoro do Civica 6 generacji pasują dysze od Citroena C3 to czy pasują one też do Rovera 400D z 96'. Sprawdzał to ktoś a może ktoś ma jakieś inne pomysły jak taki efekt otrzymać?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Sty 02, 2011 22:54, w całości zmieniany 3 razy
SPAMU¦
Wysłany: Wto Gru 25, 2007 12:11 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ale o co chodzi???
Chyba jestem nie na czasie, a to raczej do działu tuning...
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
chodzi o nowoczesne koncowki spryskiwaczy, ktore robia mgielke na szybie, a nie dwa strumienie, musze przyznac ze bardzo fajnie sie to sprawuje, bo ta mgielka osadza sie odrazu na calej szybie, widzialem takie cus w VW Caddy , nie wiem czy to kwestia samych koncowek, byc moze potrzeba tez do tego specjalnej pompki, zeby wytworzyla wyzsze cisnienie
_________________ Pozdrawiam Andrzej
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
Wysłany: Sob Sty 05, 2008 00:43
u mnie spryskiwacze słabo sikają 4 strumieniami, ale to chyba wina słabej pompy, ciekawy jestem czy jakbym założył takie rozpylające spryskiwacze to czy ciśnienie byłoby wystarczające.
Pomógł: 96 razy Dołączył: 08 Sie 2007 Posty: 895 Skąd: Rzeszów
Wysłany: Sob Sty 05, 2008 07:30
rozmawiałem ze sprzedawca takowych spryskiwaczy....
jak sie okazuje to one nie maja żadnej regulacji wysokości więc może sie okazać ze niektórych autach szyba będzie spryskana tylko do polowy i cale podszybie. Z tego co mówił to nie trzeba wymieniać pompki, także trzeba sie zastanowić czy kąt pomiędzy maską a szybą jest podobny jak w Hondzie i C3..... może być tylko problem z ich montażem bo z tego co widziałem mają trochę inne mocowanie.
Może w następnym tygodniu coś ruszę w swoim R jeśli się uda zrobie do tego dokumentację na fotkach i opisze wrażenia co ważne jeśli nie będzie mi to działało to mogę zwrócić te spryskiwacze także życzcie mi powodzenia
a myslal ktos nad chromowanymi nakladkami na spryskiwacze dodatkowo?
widzialem takie cos w hondzie accord i musze powiedziec ze poprawia wyglad, a co dopiero w Roverku gdzie mamy chromowany grill...
jak upoluje to sie pochwale
tylko najpierw musze kupic te spryskiwacze mglowe jak beda pasowaly
Pomógł: 27 razy Dołączył: 03 Lut 2007 Posty: 638 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Nie Sty 13, 2008 09:53
obejrzyj sobie filmik ze spotu z Zieonej Góry, gdzie w 600tce pojawiły się takie "chromowane" spryskiwacze. Agro-tunning - tyle powiem Sam właściel (kupił wraz z takimi spryskiwaczami) śmiał się i zasłaniał do zdjęć
Co innego te mgłowe - czekam na doświadczenia kolegów i być moze także się zdecyduję
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Witam,
Postanowiłem zaeksperymentować i zaryzykować gdyż moje spryskiwacze (dysze) dawały tyle płynu na szybę nawet na postoju, że ciężko było cokolwiek przetrzeć. Kupiłem dysze od Civic http://www.allegro.pl/ite...ze_mglowe_.html i co???? Okazało się, że pasują bez żadnych przeróbek, wystarczy wyciągnąć stare i włożyć te nowe. Jedyne co to odrobinę mają luzu na boki co w tym typie spryskiwaczy nie przeskadza w niczym.Poradziełem sobie z tym w 2 minuty. Zamiast gumowych uszczelek, które są w komplecie dodałem odrobinę silikonu uniwersalnego i jest SUPER - ufff nareszcie czysta szyba.
Pozdrawiam i życzę udanych zabiegów.
PAWPO
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum