Łatwo napisać, trudniej poprawić - ciągle szukamy osób, kóre w tym pomogą, ale słabo to idzie...
Wiem, wiem, ja się nie czepiam, bo nie bardzo się znam na pisaniu stron wiec wiem że to moze być problem.
W sumie mam kolege który zajmuje się tym ale niestety za kase.
_________________ Pozdrawiam Kozik
SPAMU¦
Wysłany: Pon Gru 24, 2007 11:39 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Pon Gru 24, 2007 13:03
"Piwo dla chetnego przy najblizszym zlocie i po klopocie"
Ja sie na tym bardzo nie znam, bo glupi jestem z PHP, C++ i innych SQLow tam... Za to doskonale znam sie na marudzeniu, ze cos nei dziala, albo ze nie dziala jak powinno
Ja jestem czwarty na nie i już piszę dlaczego - od tego jest galeria na stronie klubowej, a prezentacja swojego autka to jeden z przywilejów kłubowiczów.
Tomi_114 napisał/a:
Dobrze pisze Wódki mu dać Też jestem na nie
To i ja się wypowiem jako Klubowicz. Nie mam nic przeciwko galerii klubowej natomiast uważam, że działa ona po prostu źle.
Pojedyńcze dodawanie zdjęć i opisów jest upierdliwe. Gdyby jeszcze dawało to jakiś efekt to by było ok. Próbowałem dodawać zdjęcia swoich Roverków wielokrotnie, większość z prób była jednak zupełnie nie udana. To co w końcu udało się umieścić woła o pomstę do nieba - totalny bałagan. Poddałem się i nie próbuję dalej.
Dla mnie konkluzje są dwie: należy tak usprawnić galerię klubową aby działała lepiej i była bardziej przyjana dla użytkownika, albo stworzyć porządną galerię na forum.
Uprzedzając Wasze uwagi - niestety nie jestem w stanie pomóc w modernizacji galerii klubowej gdyż się na tym zupełnie nie znam.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
stronka niestety jest mało czytelna i ja niestety nie mam ochoty tam niczego szukać, wole forum albo wyszukiwarkę google
po stokroć.
Właśnie taką postawę pomstują na tym forum wszyscy A i M.
Strona jest mało czytelna? Napisz o co Ci chodzi, to będzie wiadomo co ludzi irytuje.
Wolisz forum i google? A gdzie kieruje Ciebie google np. po wpisaniu "hgf rover"?
Oby jak najmniej osób przeczytało tę Twoją wypowiedź, bo wtedy liczba forumowiczów odsyłanych i prowadzonych za rączkę do technicznego FAQ może gwałtownie wzrosnąć.
...no bo skoro klubowiczowi nie chce się szukać na stronie klubowej, to dlaczego ja "sympatyk" mam tam zaglądać... przecież mnie jakiś mod odeśle i poda link na talerzu.
xxxgrze napisał/a:
Pojedyńcze dodawanie zdjęć i opisów jest upierdliwe. Gdyby jeszcze dawało to jakiś efekt to by było ok. Próbowałem dodawać zdjęcia swoich Roverków wielokrotnie, większość z prób była jednak zupełnie nie udana. To co w końcu udało się umieścić woła o pomstę do nieba - totalny bałagan. Poddałem się i nie próbuję dalej.
Specjalnie dla Ciebie poprawiłem galerię.
Bałagan był wynikiem dodawania fotek ze zbyt długimi nazwami plików (to nie Twoja wina, skąd mogłeś wiedzieć...), do złych kategorii, a potem nieco bezmyślna akceptacja tych fotek.
Teraz jest mam nadzieję wszystko OK.
A tak swoją drogą to takie wylewne masz opisy i tytuły tych zdjęć w galerii, że hoho
Co do reszty argumentów i dyskusji, to ja podpisuję się pod słowami macieja.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Specjalnie dla Ciebie poprawiłem galerię.
Bałagan był wynikiem dodawania fotek ze zbyt długimi nazwami plików (to nie Twoja wina, skąd mogłeś wiedzieć...), do złych kategorii, a potem nieco bezmyślna akceptacja tych fotek.
Teraz jest mam nadzieję wszystko OK.
Wielkie dzięki. Teraz jest OK.
piter34 napisał/a:
A tak swoją drogą to takie wylewne masz opisy i tytuły tych zdjęć w galerii, że hoho
Początkowo dawałem duże opisy do każdej fotki, ale jak za którymś razem z kolei zdjęcia te wraz z opisami nie wchodziły do galerii, to w końcu wkurzyłem się i pojechałem po minimum.
Ale... bardzo chętnie to poprawię, napisz tylko jak
Jako świeży użytkownik odpiszę - z mojej strony zarówno temat stworzenia działu moje auto jest dobry i zły.
Dobry - każdy może się pochwalić swoim autem, jego wyglądem itp.
Zły - spowoduje to niepotrzebne obciążenie serwera i bazy forum. Jak każdy zechce dodawać opisy, forum przema klęknie. Nie piszę tego przez złośliwość.
Przewinął mi się motyw połączenia forum z serwisem. Widzę, że strona klubowa 'stoi' na php nuke, przecież w standardzie nuke ma wsparcie dla czystego phpbb. Dziwię się, że od podstaw nie zostało to razem zintegrowane.
Odpowiadając na ankietę - sugeruję każdemu szczęśliwemu posiadaczowi Rover-ka założyć bloga, gdzie będzie mógł opisać i zamieszczać zdjęć do woli, a na forum lub w klubie założyć katalog stron z działem tylko dla zdjęć klubowiczów.
Przewinął mi się motyw połączenia forum z serwisem. Widzę, że strona klubowa 'stoi' na php nuke, przecież w standardzie nuke ma wsparcie dla czystego phpbb. Dziwię się, że od podstaw nie zostało to razem zintegrowane.
Mamy bardzo starego phpnuke i do tego bardzo zmodyfikowanego...
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Wysłany: Pon Sty 07, 2008 10:11
Kiedyś chciałem żeby utworzono dział Projekty lub coś takiego i każdy mógł tam opisywać swoje zmiany itp...bo tak to plątają sie gdzieś wśród mechaniki i jest olewane bo zraz ucieka na ostatnią stronę i praktycznie zniechęca to do opisywania na bieżąco zmian w swoim samochodzie,w każdym razie jestem za utworzeniem takie działu
zell [Usunięty]
Wysłany: Pon Sty 07, 2008 15:48
maciej napisał/a:
zell napisał/a:
Mamy bardzo starego phpnuke i do tego bardzo zmodyfikowanego...
Pewnie tak, ale modyfikacje jak znam życie dotyczą tylko niektórych komponentów oraz części tzw. zewnętrznej. Sama baza sql prawdopodobnie jest bez zmiany. Możesz (jeśli jesteś adminem) wyeksportować bazę i spróbować zainstalować od nowa (w jakimś nowym katalogu oczywiście) system wraz z forum, przenieść zawartość jednej bazy i dodać zawartość forum przema. Na 90% - będzie działać.
Pewnie tak, ale modyfikacje jak znam życie dotyczą tylko niektórych komponentów oraz części tzw. zewnętrznej. Sama baza sql prawdopodobnie jest bez zmiany.
No właśnie nie do końca - np. grupa klubowicze jest ważna, a jest oparta na takiej właśnie modyfikacji.
Do tego phpnuke jest teraz płatny i słabiej rozwijany, więc żeby to dobrze zrobić to trzebaby np. migrować na postnuke.
Ale jeśli masz jakąś dokładniejszą instrukcje jak zrobić takie połączenie o którym piszesz, to poproszę na PW, to będę mógł poeksperymentować.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum