Mam pytanie do znawców Roverów.
Sytuacja wygląda tak: Mam dość znaczny ubytek oleju z silnika ok 1l/2-3tyś km. Głowicę nie dawno zmieniałem, (poprzednia miała wadę fabryczną). Nowa została przeszlifowana łącznie z gniazdami i zaworami, uszczelniacze wymienione. Żadnych wycieków ze silnika nie ma. Ciśnienie sprężania to 12,5; 12; 12,5; 13 bar. świece nie zaolejone. Płyn chłodzący czysty i na tym samym poziomie cały czas. W czasie jazdy zauważalne kopcenie z rury na biało oraz samochód nie ma moim zdanie odpowiedniego zrywu i jest słaby.
Proszę o jakieś sugestie co do sytuacji z moim silnikiem. Jeden mechanik twierdzi ze mogą być zapieczone pierścienie olejowe. Czy jest sens wymieniać pierścienie czy szukać innego silnika?
Pozdrawiam!
[ Dodano: Wto Sty 01, 2008 12:13 ]
Widze ze mój problem jest dość powazny bo nikt nie potrafi odpowiedziec na moje pytanie!!!!
SPAMU¦
Wysłany: Pią Gru 28, 2007 12:57 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Proszę o jakieś sugestie co do sytuacji z moim silnikiem. Jeden mechanik twierdzi ze mogą być zapieczone pierścienie olejowe. Czy jest sens wymieniać pierścienie czy szukać innego silnika?
Trudno powiedzieć, bo możesz przecież kupić silnik w stanie niewiele lepszym od Twojego...
Ja bym chyba raczej szedł w naprawę tego co masz.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Myślę nad sprowadzeniem z zagranicy rozbitego roverka z dobrym silnikiem o małym przebiegu! na razie kalkuluję koszty. Jak podejmę jakieś decyzje to sie na forum pochwale. pozdrawiam.
Jak w jednym tak w drugim przypadku pozostaje niepewność co do bezawaryjności.
moze sie okazać po rozbiórce że tłoki i tuleje sa też do wymiany a wtedy kaplica!
Kupując silnik to jak kot w worku, myślałem nad wymianą na 1.6 16v
Zastanawiam sie nad kupnem rozbitka z zagranicy z małym przebiegiem, rozbiorę go bo mam gdzie silnik zostanie a co sie da to sprzedam. koszt takiego sam. ok 2500zł.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum