Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Pią Gru 28, 2007 15:23
PTE napisał/a:
Może się zapowietrzył.
Ano własnie. Czy przed uruchomieniem silnika odpowietrzyłeś filtr? Powinien mieć na górze śrubkę odpowietrzającą, trzeba ją odkręcić lekko i pompować gruszką aż poleci jednolity strumień paliwa i potem dokręcić. Jeżeli nie masz gruszki napełnij filtr paliwem za pomocą strzykawki.
mozlwie ze odrazu przed uruchomieniem nie odpowietrzylem,ale skumalem po chwili ,podpompowalem gruszka ale nic nie pomoglo, z ta srobka kombinowalem ale strasznie ciezko jest zakrecona wiec ja zostawilem, ale widocznie trzeba bedzie ja odkrecic zaraz ide sprawdzic thx
Powinien mieć na górze śrubkę odpowietrzającą, trzeba ją odkręcić lekko i pompować gruszką aż poleci jednolity strumień paliwa i potem dokręcić
własie odpowietrzylem filtr ta srobka, w sumie powietrza teorytycznie juz nie ma ale krece i kreci i aku mi sie rozladowal aj a na wieczor potrzebuje auta
zdjalem wezyk, podaje paliwo jak pompuje gruszka, ale jakos nie chce zalapac hmm przeciez to nie mozliwe ze mogelm cos zepsuc zdejmujac stary filtr i montujac nowy
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Pią Gru 28, 2007 16:54
vector2 napisał/a:
hmm przeciez to nie mozliwe ze mogelm cos zepsuc zdejmujac stary filtr i montujac nowy
No raczej nic nie mogłeś zepsuć. Mniemam, że strzałki na filtrze są w dobrą stronę, zresztą skoro gruszka daje rade to powinno być ok. Może pompa jeszcze nie może załapać. Spróbuj trochę kręcić, potem pompować gruszką i znowu kręcić, powinien w końcu załapać, oby tylko aku nie padł w międzyczasie.
no wlasnie tez mi sie tak wydawalo ze nie moglem nic zepsuc nie no szczalkeczki napewno sa w dobra strone no coz pozostaje mi krecic tez tak mysle ze powinnien zalapac ale ciezko to mu idzie
no jak opróżniłeś pompę, to tylko metoda napisana przez thefa. Pożycz prąd od kogoś i kręć. Tylko daj też rozrusznikowi czasem odpocząć. A następnym razem pamiętaj, żeby najpierw napełnić gruszką filtr, a dopiero później krecić
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum