Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: wszystkie
Witam poszukuje fotki lub jakiejś porady mianowicie chodzi o termostat jaki ma iść do mojego silnika , to jest rover 416 v16 si , bo prawdopodobnie są dwa rodzaje tych silników jakiś HD i inny i termostaty idą inne , ze stopka i bez bo okazało się że mechanik wyrzucił przy wymianie na nowy ten co był od nowości . A inny pan twierdzi że to morze być wina złego termostatu więc proszę jeśli ktoś ma jakieś informacje o tym lub fotkę . Pisałem juz o moim problemie na temat przewodów chłodzących itp
[ Dodano: Sob Gru 29, 2007 18:39 ]
Mam dość co się dzieje ? założyłem dziś termostat i to samo , gdy go przegonie szybko płyn jak głupi szaleje , jak go zgasiłem w górnym przewodzie nie było płynu ,syczało bulgotało dolny przewód jest zimny ale w aucie ciepło a w czasie jazdy wskazówka temp. poszła prawie na maxa a potem spadła. Czy znowu mogli nieodpowietrzyć tego szlałfiku co idzie do głowicy czy co ? pomocy proszę
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Sty 01, 2011 23:43, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sob Gru 29, 2007 18:33 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
miałem robioną i jest ok głowica była sprawdzana na szczelność i planowana ,potem sprawdzane było na co2 i jest ok , auto pali jest dobrze tylko problem z tymi przewodami ,jak pisałem morze to termostat już trzy było niewiem jaki idzie bo bez termostatu jak jeżdziłem było ok .
Pomógł: 7 razy Dołączył: 05 Sie 2007 Posty: 163 Skąd: chorzow
Wysłany: Nie Gru 30, 2007 11:20 Re: [R416Si] termostat
[quote="siwek"]Witam poszukuje fotki lub jakiejś porady mianowicie chodzi o termostat jaki ma iść do mojego silnika , to jest rover 416 v16 si , bo prawdopodobnie są dwa rodzaje tych silników jakiś HD i inny i termostaty idą inne , ze stopka i bez bo okazało się że mechanik wyrzucił przy wymianie na nowy ten co był od nowości . A inny pan twierdzi że to morze być wina złego termostatu więc proszę jeśli ktoś ma jakieś informacje o tym lub fotkę . Pisałem juz o moim problemie na temat przewodów chłodzących itp
witam
tez mialem problem-ale tylko z kupnem-z termostatem.
w sklepie na podstawie d.rejestracyjnego dostalem niepasujacy, ale wejsc by wszedl, tylko by sie nie otwarl calkowicie, bylby w pozycji polotwartej.
okazalo sie, ze pasuje od 1,4 a silnik mam 16 16v
http://allegro.pl/item288..._oryginal_.html
czyli ma dwa kołnierze chyba ? nie wiem jaki jaki ma iść do tego modelu silnika nikt tu niepisze więcej czy co ?
[ Dodano: Nie Gru 30, 2007 13:36 ]
Napisz mi jak go znaleść termostat 5955.88 bo chciałbym zobaczyś , fotkę a morze ktoś ma foto termostatu co idzie to rovera 416 si rok 1997 bo nawet nie wiem jaki tam jest symbol silnika bo mam belgijskie papiery a mechanik niemorze odczytać na silniku
Pomógł: 7 razy Dołączył: 05 Sie 2007 Posty: 163 Skąd: chorzow
Wysłany: Nie Gru 30, 2007 15:18
siwek napisał/a:
czyli ma dwa kołnierze chyba ? nie wiem jaki jaki ma iść do tego modelu silnika nikt tu niepisze więcej czy co ?
[ Dodano: Nie Gru 30, 2007 13:36 ]
Napisz mi jak go znaleść termostat 5955.88 bo chciałbym zobaczyś , fotkę a morze ktoś ma foto termostatu co idzie to rovera 416 si rok 1997 bo nawet nie wiem jaki tam jest symbol silnika bo mam belgijskie papiery a mechanik niemorze odczytać na silniku
nie ma 2 kolniezy jest po prostu dluzszy, czyli dla obiegu zamknietego i polotwartego bedzie ok, a dla pelnego nie bo sie oprze o obudowe.
_________________ Sprzedaż części, diagnostyka komputerowa Rover MG Land Rover oryginalnym komputerem T4- POZNAŃ . RÓWNIEŻ NAJNOWSZE MODELE LAND I RANGE ROVERA ,z firmą Rover MG Land Rover jesteśmy związani od 1995 roku TEL. 0698363760, parts2@wp.pl / britcars@wp.pl
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum