Wysłany: Czw Sty 03, 2008 19:45 [R416] Dalsze problemy z płynem chłodzącym
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: wszystkie
Pisze jeszcze raz dzisiaj dostałem termostat ,wysłał mi go pan poczta . założyli go i niewiem co jest na postoju jest ok ujechałem trochę i wskazówka poszła do samego końca i przestał grzać a płyn zaczęło wywalać juz sam nie wiem co jest czy ? źle odpowietrzony czy co ? A co to za samochody ? Morze ktoś miał tak niech napisze proszę
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Sty 02, 2011 18:39, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Sty 03, 2008 19:45 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ja miałem identyczny problem w mojej 214. Wymieniłem płyn, po przejechaniu kawałka było ok, w pewnym momencie temperatura urosła na max i się włączył wiatrak, temperatua spadła i od nowa tak samo, wywalało płyn, robiło ciśnienie w zbiorniczku wyrównawczym. Wymieniono mi termostat, no i ... i dalej to samo okazało się, że padła uszczelka pod głowicą, po wymianie od razu pięknie
Co do termostatu jeszcze, to mój mechanik w owym termostacie nie znalazł jakiegoś odpowietrznika, no i sam zrobił tenże odpowietrznik, noże to jest powodem problemów? Staru termostat miał to, no a nowy ze sklepu nie:( To taka mała dziurka poprostu, można zrobić samemu rozwiercająć małym wiertłem....
Słusznie kolega radzi. To najlepszy sposób, żeby sprawdzić, czy wina lezy po stronie termostatu. Jak taki zabieg nie pomoże, no to mogą być przyczynami: wspomniana uszczelka, pompa wody może być niesprawna, mogą być przewody pozatykane jakimś świństwem, a nawet może być w chłodnicy jakiś alien. . .
a czy ktokolwiek pomyślał najpierw o odpowietrzeniu układu chłodzącego ?
czy płyn po wymianie termostatu został nalany zgodnie z przykazaniami z FAQ ?
--------------------------------------------------
dopisek od moderatora:
peter1 jeśli chcesz, by temat nadal funkcjonował i nadal chcesz uzyskiwać
odpowiedzi na swoje pytanie to popraw proszę nazwę tematu na
obowiązującą na naszym forum (użyj funkcji w swoim pierwszym poście) ...
... a wystarczyło przeczytać TO
peter1 sumiennie Cię przestrzegam: więcej upomnień nie będzie
--------------------------------------------------
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
A czy ktoś ma pomysł jak odpowietrzyć układ w R600ti? cuda mi się dzieją miałem pęknięty wąż który idzie do nagrzewnicy - naprawiłem i niestety po tej naprawie już musiałem dolewać borygo bo zbiorniczek wysechł - przed naprawą dolewałem raz na jakiś czas kilka kropelek a teraz mi ucieka jak szalony - myślę że się powoli odpowietrza ale wolał bym zrobić to raz a porządnie. Raczej nie ucieka mi na glebę bo jest sucho a wyparowac też raczej nie mógł
Dzięki za wszelkie podpowiedzi
jeździłem bez termostatu było ok ale musiałem zatykać chłodnicę bo chodził na ssaniu , a teraz założyłem termostat ,dzisiaj mi doradzili inni mechanicy aby wywiercić otwór w termostacie ale w którym miejscu zapomniałem spytać morze ktoś wie ? Bo jutro mój mechanik chce ponownie ściągać głowice i sprawdzać czy niema tam gdzieś błędu .
Dzięki ale nie wiem gdzie szukać kurde już mnie przerasta to nie wiem co mam robić , już półtora miesiąca męki ale mam nadzieje że to pomogło by tylko gdzie szukać ?
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Sob Sty 05, 2008 19:17
Peter1, jeszcze raz odnotujemy Twoje wejście na forum bez reakcji na prośby moderatorów i zamiast kolejnego ostrzeżenia Twój temat wyląduje w koszu, tak dla przykładu. Poza tym popraw w profilu miejsce zamieszkania.
PS>Ostatnie Twoje wejście na chwilę obecną to 4 Stycznia 2007, godz. 18:30 (Minut: 10)
Ja bym tyle nie dyskutowała z kolega tylko dawno posta do kosza wrzuciła. Jak grochem o ścianę, juz bardziej na czerwono się nie da. Są pewne zasady, jeśli się tu zarejestrował to jest zobowiązany do ich przestrzegania. A ze ścianą trudno dyskutować.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum