Czy przeczytałeś dokładnie instrukcję ze strony Fan-klubu Hondy?
Bo jedyne co może być tam dla mnie nie zrozumiałem to słowo "zmostkować" - oznacza połączenie obu "dziurek" we wtyczce kabelkiem albo spinaczem biurowym.
Masz wsadzić w tą wtyczkę spinacz, żeby zewrzec oba kabelki wchodzące do wtyczki, przekręcić kluczyk i odczytać ilość mignięć kontrolki na desce, a potem sprawdzić w tabelce co to znaczy.
Zdjęcia gdzie jest wtyczka są chyba jasne.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
SPAMU¦
Wysłany: Pią Gru 07, 2007 10:20 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Odczytałem - tak mi sie przynajmniej wydaje - kod błędu silnika ...
PRZYPOMINAM PROBLEM
Nie jedzie mi bidulek na paliwku .... a więc ... jak stoi sobie na luzie to pracuje elegancko spokojnie i bez problemów - jak uda wskoczyć się na wysokie obroty w sensie 4-5 tysięcy to też w miarę jakoś sie trzyma choc czasami coś sie krztuśnie ale ...
...
Check engine mignęło mi razy 7 a z tabeli błędów odczytałem że:
Czujnik położenia przepustnicy (potencjometr) lub jego obwód
co ja mam na to poradzić - z tego co wiem nikt w żaden sposób przepustnicy nie regulował i nie dotykał.
Jak zwykle proszę o pomoc z którą z góry dziękuję.
WojtekD.
Czujnik położenia przepustnicy (potencjometr) lub jego obwód
co ja mam na to poradzić - z tego co wiem nikt w żaden sposób przepustnicy nie regulował i nie dotykał.
A czy TPS nie jest podpięty jakoś lamersko do instalacji gazowej? Sprawdź połączenia, bo Panowie mogli radośnie odłączyć TPS od kompa benzyny i podłączyć tylko do gazowego.
Jaką Ty masz konkretnie tę instalację?
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
dany dawno temu i przez kilka lat nie było problemu, nie mam zadnych dokumentów dotyczących instalacji zatem nie wiem jaka to jest a sam na instalacjach się nie znam.
Co mam zrobić z tym czujnikiem prZepustnicy czy da to się jakoś nastawiś te ustawienie czujnika czy przeczyścić ...
Co mam zrobić z tym czujnikiem prZepustnicy czy da to się jakoś nastawiś te ustawienie czujnika czy przeczyścić ...
Hmm...
Wyjąć, przeczyścić styki, podmuchać, pogadać do niego też można , zamontować ponownie.
Można też wziąć miernik w łapę i zmierzyć napięcie jakie podaje czujnik w miarę otwierania przepustnicy (można na biegu jałowym).
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum