Wysłany: Czw Sty 10, 2008 16:33 [R216 GTi 92'] "Terkotanie" na biegu jałowym
Witam kolegów !
W ostatnim czasie w roverku coś zaczęło terkotać na biegu jałowym. Ogłos słychać siedząc w kabinie z okolic konsoli środkowej. Mimo godziny poszukiwania nie znalazłem winowajcy. Na zewnątrz auta (pod maską) nic nie słychać.
Terkotanie ma miejsce tylko na wolnych obrotach (około 800-850/min), gdy obroty wzrosną, lub spadną o jakąś małą wartość (50) to już terkotanie ustaje. Odgłos jakby plastik o plastik, albo metal o metal (ciężko wyczuć).
Może ktoś miał podobny problem i podsunie jakiś trop. Proszę o pomoc, bo odgłos jest dośc irytujący
_________________ pozdrawiam
Leszek Kowalski
SPAMU¦
Wysłany: Czw Sty 10, 2008 16:33 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 96 razy Dołączył: 08 Sie 2007 Posty: 895 Skąd: Rzeszów
Wysłany: Pią Sty 11, 2008 15:55
gniewu opanuj sie czasem warto sprawdzic 101 razy ... bo może si okazac ze cos sie pominęło.. ja ostatnio demontowalem cala konsole zeby zalozyc linke od pokretla, a nie sprawdzilem przy okazji zarowek i kilku innych rzeczy i teraz czeka mnie jeszcze raz taka sama robota....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum