Pomógł: 67 razy Dołączył: 13 Lis 2001 Posty: 1096 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Nie Sty 13, 2008 11:59
Potrzebne są przede wszystkim chęci i nowe lusterko. zdejmuje się boczek, odpina przewody, zdejmuje maskownicę (ten trójkątny plastik po wewnętrznej stronie drzwi gdzie jest lusterko) i odkręca 3 śruby (chyba klucz 10) - lusterko jest nasze. Wiem bo też muszę wymienić z tym że znalezienie go na allegro graniczy z cudem obdzwoniłem sprzedających części z rozbiórki też problem - a do Irlandii trochę daleko.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 22 Maj 2007 Posty: 42 Skąd: Irlandia
Wysłany: Nie Sty 13, 2008 18:36
Marrkus napisał/a:
Potrzebne są przede wszystkim chęci i nowe lusterko. zdejmuje się boczek, odpina przewody, zdejmuje maskownicę (ten trójkątny plastik po wewnętrznej stronie drzwi gdzie jest lusterko) i odkręca 3 śruby (chyba klucz 10) - lusterko jest nasze. Wiem bo też muszę wymienić z tym że znalezienie go na allegro graniczy z cudem obdzwoniłem sprzedających części z rozbiórki też problem - a do Irlandii trochę daleko.
ja mam lusterka reczne, wiec obylo sie bez sciagania boczkow
trzeba bylo tylko podwazyc ten trojkacik plastikowy, sciagnac, pod nim znajduja sie trzy srubki, wiec jest potrzebny tylko jeden krzyzowy srubokret. Odkrecic, wyjac lusetrko, wsadzic nowe, przykrecic, "przyczepic" ten trojkat i po krzyku
Pomógł: 2 razy Dołączył: 17 Sie 2009 Posty: 102 Skąd: Wrocław
Wysłany: Pią Gru 18, 2009 14:35
Panowie może mi ktoś dokładnie powiedzieć czy obudowa zewnętrzna od lusterka różni się
w zależności od wersji manualna / elektryczna oraz czy w latach się to zmieniało.
Potrzebuję jedynie tej plastikowej lakierowanej części rok 98. Mam możliwość kupienia ale manualnego (mam elektryczne) - czy sam ten plastik lakierowany oraz wkład podejdzie (nie muszę mieć grzanych)?
Pomógł: 54 razy Dołączył: 23 Maj 2008 Posty: 942 Skąd: Zabierzów
Wysłany: Sob Gru 19, 2009 06:38
SviRu, co do różnic w budowie wewnętrznej pomiędzy manual a auto się nie wypowiem bo nie wiem ale jeśli chodzi o budowę zewnętrzną to były dwa rodzaje i inny sposób składania chyba.
Ale nie wiem w którym roku była zmiana.
Popatrz np.na Allegro jakie mają lusterka w zależności od rocznika.
Inaczej się składają i mają inny kształt zarówno obudowy jak i szkła.
Nie wiem które jest nowsze a które starsze.
Ja mam to pierwsze w budzie z 1995 roku.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 17 Sie 2009 Posty: 102 Skąd: Wrocław
Wysłany: Czw Sty 28, 2010 14:24
Ja mam bude z 98 i tez mam to pierwsze. Dzięki za pomoc.
[ Dodano: Czw Sty 28, 2010 14:24 ]
Czesc mam pytanie odnosnie lusterka elektrycznego i manualnego.
W aucie mam elektryczne ale z rozwaloną obudową i rozbitym wkładem. Mam do kupienia takie same tylko ręczne. Czy one w środku są podobne i da się jakoś przeszczepić sam wkład i obudowę czołową? Dzięki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum