Pomógł: 10 razy Dołączył: 15 Lis 2006 Posty: 309 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pon Sty 14, 2008 23:01
Ja latałem na Ziexach - bardzo fajne oponki, ciche, dobrze sobie radzą z głęboką wodą na wprost, jednak mieszanka jest trochę twarda i na wilgotnym asfalcie trzeba uważać.
Pomógł: 10 razy Dołączył: 15 Lis 2006 Posty: 309 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pon Sty 14, 2008 23:04
Ale biorąc pod uwagę wymiary jakie potrzebujesz brałbym Uniroyalka lub Goodricha, ze względu na cenę - i tak na takim profilu to szaleństw nie będzie i większej różnicy między gumami nie zauważysz. A ze względu na rewelacyjne zachowanie uniroyali na deszczu to chyba bym przytulił własnie je.
k3master, ja mam BF Goodrich G-Force Profiler i jestem bardzo zadowolony. Wyglad oponki super, a i wlasciwosci jak dla mnie dobre. Moj rozmiar to 195/50/15. Cena za jaka nabylem to 197zl/szt Co do trwalosci nie moge sie wypowiedziec bo jezdzily tylko pol roku na samochodzie i skonczyl sie sezon letni.
Tak czy inaczej polecam BF Goodrich.
_________________ Above all, it's a Rover
Rover 820Si 96' & FSO 1500C 83' & MG ZS180 05' & Renault Espace IV 09'
Pomógł: 2 razy Dołączył: 11 Sty 2007 Posty: 115 Skąd: Książ Wielki
Wysłany: Wto Sty 15, 2008 08:35
Dzięki Panowie!
No to zostały dwa typy: Goodrich i Uniroyal.
Uniroyal rzeczywiście dostaje niesamowicie wysokie oceny za przyczepność na mokrym, ale Goodrich jest określana jako bardzo wszechstronna opona - co pokrywa się z Waszymi opiniami.
Pozostaje mi teraz wyszperać na necie najlepszej oferty i ... rzucić monetą, którą wybrać
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 06 Maj 2007 Posty: 31 Skąd: Rzeszów
Wysłany: Pią Sty 18, 2008 21:09
Długo się wachałem zanim wybrałem nowe obuwie dla roverka.Wybór padł na Fulda Carat Progresso (82)H.Przejechałem na nich ok.4 tyś.i musze powiedzieć ,że kasę dobrze ulokowałem.Opona jest cicha,elastyczna,fajnie pracuje na mokrej nawierzchni.Zobaczę jak będzie w tym sezonie się spisywać po leżakowaniu przez zimę w garażu.Cena to ok.210zł/szt ,ale przy kupnie 4 szt.można negocjować jakiś rabat.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum