Wysłany: Wto Sty 15, 2008 21:18 [ 214 97 r ] woda w bagazniku ?
Witam ! mam problem z pojawiającą sie woda w bagazniku .Po wyjeciu okladzin wode zaobserwowalem tylko w rogach nieopodal lamp. Sa tam chyba mocowania zderzakow .... Skad ona sie bierze ? mam zamiar zalepic wszczystko bezbarwnym siliconem .... Prosze o pomoc
SPAMU¦
Wysłany: Wto Sty 15, 2008 21:18 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Wto Sty 15, 2008 21:20 Re: [ 214 97 r ] woda w bagazniku ?
najnowszy85 napisał/a:
Witam ! mam problem z pojawiającą sie woda w bagazniku .Po wyjeciu okladzin wode zaobserwowalem tylko w rogach nieopodal lamp. Sa tam chyba mocowania zderzakow .... Skad ona sie bierze ? mam zamiar zalepic wszczystko bezbarwnym siliconem .... Prosze o pomoc
Bierze się ona z wywietrzników, czy jak tam to nazwać inaczej są jakoś tak zdaje się w okolicach wnęk koła z tyłu.
Kris piszesz o odpowietrzniku (jest chyba jeden z lewej strony) zeby nie wytwarzalo sie podcisnienie przy zamykaniu klapy. A moze leje Ci sie ze spryskiwacza tylnej szyby ?
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
pewnie uszczelki od lamp już nie trzymają Wyjmij, wyzyść, nałóż silikonu, złóż ponownie i będzie OK. Czasem po lewej sieteż leje przez taką kratkę odpowietrzającą
ta woda jest doslownie w samych rogach ! spasowanie tylnej klapy tez daje do namyslu ( standard w 200 ).Po ostatniej zimie to dobre 2-3 l wybralem z kola .... Czy ten sylicon pomoze ? Czy nie zaciapie czegos waznego ?
Pomógł: 96 razy Dołączył: 08 Sie 2007 Posty: 895 Skąd: Rzeszów
Wysłany: Sro Sty 16, 2008 05:23
nawet sie nie zastanawiaj bierz myjke ciśnieniową wsadzaj kogoś do bagażnika i lej ostro od spodu ja miałem nieszczelność na łączeniach blachy w samiuśkim rogu.....
Pomógł: 4 razy Dołączył: 30 Maj 2006 Posty: 118 Skąd: Lublin
Wysłany: Sro Sty 16, 2008 15:03
Tez mialem wode w bagazniku i okazalo sie ze winna byla uszczelka spoilera nad tylna szyba. Sparciala i woda dostawala sie pod plastikowe oslony tylnej klapy i sciekala do bagaznika. Jezeli masz wersje 3-drzwiowa to sprawdz tez szczelnosc tylnychy, bocznych szyb.
Najlepszy sposob to wlasnie wspomniane juz zamkniecie kogos w bagazniku i polewanie wodą. Wtedy wszystko widac.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum