Pomógł: 2 razy Dołączył: 21 Mar 2007 Posty: 82 Skąd: Cieszyn
Wysłany: Sob Paź 06, 2007 08:55 R416 SI 1,6 16V 97R/ TEMP. WŁĄCZANIA WENTYLATORA CHŁODNICY
MAM JESZCZE PYTANKO,PRZY JAKIM WYCHYLENIU WAM SIĘ WŁĄCZA WENTYLATOR CHŁODNICY?? U MNIE JEST TO POD KONIEC SKALI,CZYLI PRZED CZERWONYM...CZY TO JEST NATURALNE? :wink
A CO MYSLICIE O PRZEWODACH ZAPŁ FIRMY NGK? NA JAKICH KOLEDZY JEŹDZICIE?
BO MAM JUZ 3 KPL W CIĄGU 3M-C,OBECNIE NGK I NA WOLNYCH OBROTACH WIECZOREM SKACZĄ DROBNE ISKIERECZKI,JUZ NIE WIEM CZY TO WINA NOWYCH PRZEWODÓW CZY COŚ JESZCZE MOZE TO POWODOWAC?
W DESPERACJI(PONIEWAŻ ŚMIGAM NA LPG) ZAŁOZYLEM NA KAŻDY PRZEWÓD PLASTIKOWE KOSZULKI... I O DZIWO,TAM DZIE SIE STYKAJĄ Z METALEM ISKIERKI NADAL SOBIE SKACZA!! MIAŁ KTOŚ TAKIE DOŚWIADCZENIE??
Witam nio ja 1,5 miesiąca założyłem nowe przewodziki i po niecałym miesiącu to samo nierówna praca i co w dodatku choinka pod maska właśnie jestem na dobrej drodze jeśli chodzi o kontakt z Tomim i będę reklamował te przewody ale moim zdaniem coś jest nie tak ze przewody nie wytrzymują nawet miesiąca. chyba postawie autko do jakiegoś Elektryka. Bo ręce już opadają a jak nie ma dobrej iskry to oczywiście autku brakuje mocy. Jak wymieniłem przewody razem z kopułka ostatnim razem to wszystko śmigało może dwa dni a później znów to samo (może cos powoduje przebicie i przewody dostają najszybciej po dupie). Pozdrawiam
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
MAM JESZCZE PYTANKO,PRZY JAKIM WYCHYLENIU WAM SIĘ WŁĄCZA WENTYLATOR CHŁODNICY?? U MNIE JEST TO POD KONIEC SKALI,CZYLI PRZED CZERWONYM...CZY TO JEST NATURALNE? :wink
Przede wszystkim to nienaturalne jest pisanie do nas wielkimi literami. Nie wiem, czy wiesz, ale one oznaczają KRZYK...
Co do meritum problemu, to opisana sytuacja nie jest naturalna. Prawdopodobnie nie działa Ci 1 bieg wentylatora. Masz klimatyzację? Fabryczną/dokładaną?
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Pomógł: 2 razy Dołączył: 21 Mar 2007 Posty: 82 Skąd: Cieszyn
Wysłany: Wto Paź 09, 2007 15:04
Po włączeniu klimy wentylator nie idzie,podobno za mało gazu....i sprzęgło nie włącza.
Ale to chyba dotyczy włączania sie wentylatora na tej malej chlodnicy od klimy.
Witam.
Wiele pisałem na forum co trapiło mojego R. Miedzy innymi brak mocy słabą reakcja na pedał przyspieszacza, przerywania szarpania
Po wczorajszej wizycie w ECC Babice i kontaktem z Mariuszem418.
Sprawdzony został cały samochód: ciśnienie pompy paliwa ciśnienie w cylindrach, regulacja przepustnicy która powinna być robiona co trzy lata i najważniejsze został zrobiony test book, nowa adaptacja i kasowanie błędów których było kilka. A wizyta u poprzednich pseudo elektryków nic nie wykazywało. Ale co najważniejsze wiem co boli mojego R jest to sonda lambda Wymieniana była nowa zamiennik BOSCH a co sie okazało ze nie taki jak powinien w Roverach jest sonda lambda 12V a nie jak sprzedają 6V. Warto o tym pamiętać podczas zakupu. W serwisie taka sonda kosztuje 635 zł. Znalazłem na w internecie taka sama podam zainteresowanym numer sonda jaka powinna być i jeszcze linka do strony http://www.autosklep.istore.pl/sklep,1970,,,03,--zakupinpl--,pl-pln,448006,0.html.
Podam jeszcze jaki numer powinna posiadać nasza sonda : 0258003193 .
Teraz już wiem ze nie warto sprawdzać komputer u pseudo elektryków. Mariusz stwierdził ze po założeniu odpowiedniej sondy wszystko wróci jak ręką odjął. Pozdrawiam Mariusza418 i wszystkim polecam kontakt z nim. Może moje doświadczenia komuś pomogą w przyszłości
nio kupowałem zamiennik w sklepie i taki mi sprzedali założyłem tą nową i od razu auto pracuje lepiej Jak tylko byłem po przeglądzie w ECC to zamówiłem.
Pomógł: 63 razy Dołączył: 10 Sie 2007 Posty: 1453 Skąd: Busko-Zdrój
Wysłany: Pią Sty 18, 2008 10:40
sTERYD napisał/a:
ale przy włączeniu klimy włączają się oba wentylatory ten na tej małej chłodnicy (zaraz za grillem) i ten duży za chłodnicą na 1 bieg
gdzieś już buło na temat wentlatorów... Ale mp u mnie wskażnik nigdy nie podskoczył powyżej 50% skali i nigdy nie słyszałem wentylatora. Klime muszę napełnic dlatego jeszcze nigdy jej nie włączałem, ale pierwszy raz słyszę o 1 biegu wentylatora...
_________________ >lepiej głupio zapytać, niż mądrze coś spie....lić<
w roverkach właśnie ten duży wentylator od chłodnicy ma 2 biegi
jak już będziesz miał sprawną klimę, i będziesz jej używał w upały, to stojąc w korkach na 100% drugi bieg usłyszysz
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum