Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1995
Witam!
Sprawy są dwie.
Pierwszym bólem mojego roverka jest dziwny dźwięk z przednich kół przy głębokich skrętach, takie jakby buczenie, jakby tam jakiś elektryczny silnik chodził... CZasem się pojawia i przez chwilę jest, potem znika. Częściej się to dzieje w trakcie dużych mrozów. Czy komuś się coś takiego zdarzyło?
Druga sprawa to nierówne obroty przy rozgrzanym silniku. Na zimnym chodzi jak zegarek, jak wskaźnik temperatury osiągnie niemal połowę skali (trochę mniej), to silnik zaczyna skakać po obrotach, szarpać, dopiero jak dodam gazu, to idzie równo, albo szarpanie ginie w wyższych obrotach, w trakcie jazdy, ale w mieście w korkach to szarpanie jest koszmarne. Czy wie ktoś, co to może być?
Pozdrawiam
Shrequ
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Sty 12, 2011 18:38, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Sty 17, 2008 18:02 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jezeli "buczenie" pojawia sie tylko przy maksymalnym skrecie kierownica, to chyba jest to normalny dzwiek pompy wspomagania. Rada - nie dokrecac do samego konca
_________________ obecnie MGF 1.8VVC 1997 i omega 2.6 V6 2001, był 620Si 1996
Co do 2 pytania radze poszperać przy okablowaniu od pompy paliwa. Taka wiązka kabli przy lewej części silnika (2 złączki).Oczywiście patrząc od przodu auta.
_________________ "...Ja Żyje Jak Chce I Nic Nie Muszę Bo Mam Czystą Dusze...."
Co do 2 pytania radze poszperać przy okablowaniu od pompy paliwa. Taka wiązka kabli przy lewej części silnika (2 złączki).Oczywiście patrząc od przodu auta.
Co masz nam yśli mówiąc "poszperać"??
Czy może spodziewasz się jakiejś przerwy??
Pozdrawiam i dzięki z góry za pomoc,
a co do wspomagania, to też się tego spodziewałem, dzięki!
Pozdrawiam
Shrequ
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum