ja teraz wyliczam ze wzoru jaki dobrac rezystor i zobaczymy co z tego wyjdzie. może miałem wadliwy czujnik, bo jak go kupiłem to zawsze pokazywał mało. a czy mógłby byc silnik tak niedogrzany (wada np tewrmostatu), zeby wskazówka sie nie dygła??
dałem sobie spokój z tym rezystorem bo to i tak by mi wele nie powiedziało.
Myślę, że to dowód: u Ciebie 1,6 a u mnie około 4 kohm, na to, że czujnik jest uszkodzony.(u mnie na ciepłym około 0,4 kohm).
Może niepotrzebnie dumam co to. A to ten czujnik robi mnie w balona. byłbym wdziączny Komuś za zmierzenie rezystancji na rozgrzanym silniku.
Stawiam piwko przy okazji:)
50 czy 500 ohmm? Dzięki. Wychodzi na to, że jednak czujnik walnięty. gdybym mógł dostałbyś ode mnie "pomógł"(nie jestem autorem postu).
Więc pozostaje piwko.
Ale to jest przy tym fiacie ze zdjęcia??
jeśli tak to czy FSO nie ma innego osprzętu (np czyjnik i wskaźnik) niż Anglicy?
Acha, jest! mogę dodac Ci punkt. Więc dorzucam punkta. Pozdrawiam i czekam na odpowiedź
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum