Nigdzie nie kupisz, co nie zaprzecza temu, że marka istnieje.
Ok. Niech tak będzie (chociaż ja to odbieram całkiem inaczej).
thef napisał/a:
Taki z Ciebie pasjonat?
Pasjonat tak , ale nie desperat.
Na koniec chciałbym napisać kilka zdań, które zamkną ten temat z mojej strony raz na zawsze.
Trochę myślałem nad sensem Klubu i znaczeniem jego pełnej nazwy i zdałem sobie sprawę (z czego wcześniej nie zdawałem sobie sprawy , lub nie chciałem sobie zdawać ), że Klub składa się z dwóch głównych (oczywiście w dużym uproszczeniu) grup.
1. Właściciele samochodów Rover/MG - dzisiaj jeżdżą samochodami marki Rover/MG, jutro jakimiś tam, a pojutrze jeszcze innymi. Takie wartości jak wierność marce nie mają dla nich znaczenia, a w Klubie są głównie z powodów towarzyskich.
2. Właścicieli/miłośników samochodów Rover/MG - kochają markę są jej wierni i chcą dzielić się z innymi radością bycia właścicielem/miłośnikiem samochodów marki Rover/MG.
Mi oczywiście jest najbliżej do grupy drugiej, a pierwsza .... no cóż skoro jest ma jak najbardziej prawo do bycia Klubowiczami i wyrażania swoich myśli (co nie znaczy, że zawsze i wszyscy muszą się z tymi myślami zgadzać ).
Dlatego, chciałbym przeprosić wszystkich Właścicieli samochodów Rover/MG którzy poczuli sie dotknięci moimi wypowiedziami i obiecuję więcej nie wchodzić w Wasze rozmowy jak w głównym temacie tej dyskusji.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
SPAMU¦
Wysłany: Nie Sty 20, 2008 08:25 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Myślę, że pominąłeś trzecią grupę - Miłośników, którzy z przyczyn praktycznych zmienili markę (dlatego, że nie istnieje, dlatego, że potrzebowali autka 4x4 itp), ale nadal są jej miłośnikami, a kwestie towarzyskie powodują, że nadal chcą być w tym gronie.
Wierność marce nie zawsze da się pogodzić z różnymi realiami.
Moje następne auto będzie prawdopodobnie czymś 4x4 ze względu na to, że dość aktywnie spędzam wolny czas i jeżdżę w dziwne miejsca, co nie zmieni mojego podejścia do marki Rover.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
A ja jak tylko pogoda dopisze wybiore sie moim MG na podboj jakis niedobytych terenow...
W koncu jako jedyny chyba jezdzilem R200 juz zakopany w piachu, w sniegu w lesie (w nocy calkowicie nie wiedzac gdzie jestem), po strumykach i bieszczadzkich potokach
Pozdrawiam,
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
MaRKu ja w podobne miejsca w Bieszczadach co Ty dotarłem R800 ale jednak jak już będę zmuszony zmienić auto (liczę, że to jeszcze 2-3 lata), to raczej będzie to coś 4x4.
A swoją drogą jak będziesz ruszał to daj znać, może pojedziemy na dwa MG/Roverki.
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Świadomie pominąłem tą trzecią grupę, gdyż wydaje mi się niewielka.
Moim zdaniem wśród ludzi pojawiających się na spotach i zlotach ogólnopolskich to grupa dająca się zauważyć.
Można wymienić choćby: Rovera Lagunę, Camry, Clio, Nubirę, Astrę, 75,154, 166, a nawet Rovera Golfa i Rovera E46 coupe. Ci wszyscy ludzie pozostali miłośnikami Rovera, mimo, że z bardzo różnych powodów zmienili markę.
Z osób od razu przychodzących mi do głowy od razu to Przemek/Docent, przez pewnien czas Tomi i czasem Mariusz418 (jak akurat nie ma Roverka ), ale masz rację, że takie osoby już rzadziej wchodzą na forum.
No, to było krótkie odstępstwo jednego z najaktywniejszych klubowiczów.
No, to było krótkie odstępstwo jednego z najaktywniejszych klubowiczów.
Brt napisał/a:
bardzo krótkie szybko powrócił na właściwą drogę hehe
To o ten mało chwalebny epizod chodziło.
Myślałem, ze to któryś z miłośników Roverków na stałe został użytkownikiem golfa.
Epizod z naszym kolegą pamiętam, znamienny jest jego szybki powrót na łono właścicieli/miłośników Roverków.
Fakt ten potwierdza tylko moją teorię, że nie można być miłośnikiem Roverków, a następnie zostać szczęśliwym posiadaczem golfa. Jedno ze drugim po prostu nie gra.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Myślałem, ze to któryś z miłośników Roverków na stałe został użytkownikiem golfa.
ooo, wypraszam sobie - chyba nie chodzi o mnie
na stałe to może raczej nie, ale na pewno przez jakiś czas golfem pojeżdżę
i tak jak maciej wspomniał o 3 grupie miłośników to osobiście uważam, że się do niej zaliczam
_________________ moja historia motoryzacji: - Fiat Cinquecento; 700; - Fiat Punto 1.2 8V; - Fiat Bravo 1.2
16V; - MG ZR 160; - Golf V 2.0TDI; - Golf VI GTD
Pewnie krótki...
Jak Ci się nie znudzi, to go ukradną...
Z osób od razu przychodzących mi do głowy od razu to Przemek/Docent,.
Szczerze mówiąc to też myśląc o tej trzeciej grupie to przychodzi mi na myśl Docent.
Ja to ostatnio raczej na SB niż Forum... Czasu, cholera, nie mam :-(
Ale jestem tu dużo częściej, niż na Alfaholicy.pl.
Ciekawe, nie? To potwierdza teorię o Roverkowej sympatii wewnątrzklubowej
_________________ "Racing Is Life. Anything that happens before or after is just waiting..."
S.McQueen, Le Mans
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum