doradzicie co kupic ? zalazy mi na dobrym czystym dzwieku od basu jest tuba
Zaloze sie o zgrzewke piwa ze nigdy nie widziales prawdziwej tuby basowej... A jak ja zmiescisz do samochodu chociarzby horna to daje druga zgrzewke...
Glosniki 6x9 to najgorszy syf jaki istnieje... po co Ci to w ogole??
doradzicie co kupic ? zalazy mi na dobrym czystym dzwieku od basu jest tuba
Zaloze sie o zgrzewke piwa ze nigdy nie widziales prawdziwej tuby basowej... A jak ja zmiescisz do samochodu chociarzby horna to daje druga zgrzewke...
hmm troche nie na temat ? to nie topic do rozmow prosilem o pomoc wiec prosze o odpowiedzi a nie za przeproszeniem DUPCENIE po co mi to ze to gowno itd ..
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Ja mam u siebie te Blaupunkty 693 i grają bardzo dobrze, mają ładne brzmienie zarówno tonów niskich i wysokich
michone napisał/a:
W ogóle się z Tobą nie zgodzę, głośniki 6x9 grają super i zachęcam do ich kupna
czlowieku nie wiesz co piszesz... z samej budowy ten glosnik jest skazany na straty...
eliptyczna membrama wprowadza zniekształcenie w całym pasmie przenoszenia. X-drozne glosniki bez jakiejkolwiek zwrotnicy... przecierz to smieszne... posluchaj troche sprzetu a pozniej sie wypowiadaj.... kazdy zestaw odseparowany nawet za 150zl zjada wszystkie 6x9 glosniki.... prosze poszukac, poczytac....
A co do blaupunkta skoro glosniki tej firmy Cie zadowalaja to na wstepie stwierdzam ze masz bardzo niskie wymagania co do muzyki...
Ja mam u siebie te Blaupunkty 693 i grają bardzo dobrze, mają ładne brzmienie zarówno tonów niskich i wysokich
michone napisał/a:
W ogóle się z Tobą nie zgodzę, głośniki 6x9 grają super i zachęcam do ich kupna
czlowieku nie wiesz co piszesz... z samej budowy ten glosnik jest skazany na straty...
eliptyczna membrama wprowadza zniekształcenie w całym pasmie przenoszenia. X-drozne glosniki bez jakiejkolwiek zwrotnicy... przecierz to smieszne... posluchaj troche sprzetu a pozniej sie wypowiadaj.... kazdy zestaw odseparowany nawet za 150zl zjada wszystkie 6x9 glosniki.... prosze poszukac, poczytac....
A co do blaupunkta skoro glosniki tej firmy Cie zadowalaja to na wstepie stwierdzam ze masz bardzo niskie wymagania co do muzyki...
koniec OT !!!!
Wedlug mnie to JBL GTO 937, ale to twoj wybor. U mnie te plus skrzynia zamknieta z dwoma JBL GT5-12 zdemolowaly wszystko a pozniej spodobaly sie komus innemu i je "pozyczyl"
Pomógł: 6 razy Dołączył: 22 Mar 2007 Posty: 139 Skąd: Brzeg Dolny/Wrocław
Wysłany: Nie Sty 27, 2008 23:03
michone napisał/a:
W przednich drzwiach mam odseparowane głośniki Blaupunkt Velocity V6 Vantage ze zwrotnicą i w połączeniu z głośnikami 6x9(przy głośnikach są jakieś kondensatorki więc jakoś pasmo jest dzielone na gwizdek) które wg mnie lepiej grają tonami niskimi, całkiem fajnie się to komponuje. bula21 prosił o opinię ja swoją wyraziłem
napisal ze zalezy mu na dobrym czystym dzwieku... Zapytalem sie po co mu to bo mozejest jakas alternatywa...
Cytat:
Wedlug mnie to JBL GTO 937, ale to twoj wybor. U mnie te plus skrzynia zamknieta z dwoma JBL GT5-12 zdemolowaly wszystko a pozniej spodobaly sie komus innemu i je "pozyczyl"
Jesli chodzi o demolke to sie zgodze
Chcial opinie to mowie swoja. A czy te glosniki maja isc w tylnia polke
nie polecam w tylnia polke bo po pierwsze glosniki graja we free air a co za tym idzie posiadaja bardzo niska wytrzymalosc mocowa, a po drugie istnieje wilkie zaklucenie sceny stereo... ktora w takich przypadkach zanika...
_________________ Sentyment do r200 silverstone pozostanie na zawsze...
napisal ze zalezy mu na dobrym czystym dzwieku... Zapytalem sie po co mu to bo mozejest jakas alternatywa...
Cytat:
Jesli chodzi o demolke to sie zgodze
Chcial opinie to mowie swoja. A czy te glosniki maja isc w tylnia polke
nie polecam w tylnia polke bo po pierwsze glosniki graja we free air a co za tym idzie posiadaja bardzo niska wytrzymalosc mocowa, a po drugie istnieje wilkie zaklucenie sceny stereo... ktora w takich przypadkach zanika...
no to w takim razie jakie mam kupic glosniki i gdzie je zamontowac ?
do r200 w opisie zalezy ile masz kasy
proponuje zestaw ;
odseparowany zestaw helix dark blue 62/rainbow slx 256/ dls r6a
wzmacniacz alpine mrv t-300/301/303 albo sony xm-4040
sub intertechnik mds 08/ jl audio 10w0, 12w0/bsw/ kwestia wymagan
wzmak na sub monacor hbp-602/ blaupunkt gta210/ alpine mrv t-500/505
zalezy czego oczekujesz najtanszy zestaw wyniesie cie ok 1000zl ale do 1500 mozna miec cos co oferuje 'jakosc'. Oczywiscie bez radia.
_________________ Sentyment do r200 silverstone pozostanie na zawsze...
Pomógł: 5 razy Dołączył: 21 Lis 2007 Posty: 318 Skąd: Nowy Targ
Wysłany: Wto Sty 29, 2008 09:54
Co do głośników 6x9 to sie zgodze ze jakości jakiejs neiwiadomo jakiej to one z siebie nei wydobywaja choc mam u siebie w 214 2 JBL w polce +zwrotnice bardzo wysoki model niejeden subwoofer blaupunkta czy tam mac audio i inne złomy nie daja rady jak te glosniki z tyłu mam skrzynke JBL ze wzmacniaczem magnata rx mono = naprawde niezłe cisnienie (choc jakosc tez nie jest niesamowita ale za ta cene 1300 zł gra przyzwoicie i plecy masuje) z przodu w drzwiach tez jbl zestaw separowany ze zwrotnicami jeden z wyzszych modeli... i one graja swietnie + radio kenwooda z którego jestem niezadowolony poprzedni pioneer byl tanszy a gral lepiej.. no cóż zamierzam zmienic na Alpine a jesli ktos chce naprawde dobry sprzecik grajacy to polecam to co bylo w poprzedniej mazdzie 323:) czyli glosniki do tylu DLS - ok 1900zł przód separowane DLS wyzszy model cos ok 2100 zł (ten sporzet jest niedostepny na allegro i w komercyjnych sklepach) wzmacniacze Velocity do obu tych systemow + tył skrzynia Alpine X 30cm wzm Velocity kondensator dietz okablowanie Dietz i signat. - taki sprzet to wydatek naprawde duzy ale unosi samochód w inny wymiar muzyki A i jeszcze jedno Nie polecam zadnych wzmacniaczy blaupunkta boshmana Alpierda w stylu 1000 watt za sto złotych a jesli juz decydujecie sie na taki zakup to odcinajcie 2 zera od tylu i wtedy mamy 10wat prawdziwej mocy
Dla porównania kupiłem raz (jak byłem poczatkujacy) subwofeer magnat destrroyer (typowa maszyna do masowania plecow ale bez specjalnej jakosci dzwieku) zasilalem go wzmacniaczem mac audio ktory mial 250 w rms w mostku (wiem słaby) grało to jakis czas i padlo to pomyslalem pewnego razu w krakowie ze kupie Blaupunkta GTA mial niby 250 w mostku tez RMS i nawet max moc byla 600 watt! no to wioze go do domu wgarazu podlaczam zadowolony no i wlaczamy muze... a tu co? Blaubierd niemiecki złom nawet nie ruszył głosnika głosnik ledwo co wydobywałz siebie pomruki a przeciez mial tyle samo watt... firmy nie pisza rzeczywistych mocy na opakowaniach tylko maxymalna ktora nie ma nic wspolnego z prawdziwa moca sprzetu... JBL, Alpine, Clarion, Velocity, Audison, Pioneer i wiele innych naprawde dobrych firm pisza prawdziwe moce... choc tez nie zawsze dla porownania wzmacniacz JBL 60w RMS malo co nie rozniósł tego magnata... (jak ktos to przeczta to chyba bedzie cud hehe- warto inwestowac)
Pomógł: 26 razy Dołączył: 09 Gru 2007 Posty: 587 Skąd: Civitas Kielcensis
Wysłany: Sro Sty 30, 2008 00:54
Zgadzam sie! Taki text, ze sie odechciewa! Zwlaszcza po pikou Co do glosnikow... ja mam sprzodu helixy 16' i z tylu tez helixy 13' radio clarion, wytlumilem drzwi + dystanse z MDF i przyznam ze sprzedalem skrzynke helixa ze wzmakiem helixa bo okzalo sie to zbedne. Naprawde, same glosniczki wymiataja! 6x9? moga grac fajnie ale jako uzupelnienie a do tego wystarcza 13' w fabryczne miejsca, poza tym szkoda dziurawic polki!
Pozdro
Popieram... Ja niektórym "kreatywnym" userom włączam wymuszane sprawdzanie pisowni, ale to niestety nie nakaże im używać przecinków i kropek tam gdzie trzeba...
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
"michone" zgadzam sie z tobą co do tych głośników 6x9,no może nie w 100%.
No ale jak nasz kolega chce założyć juz 6x9, tak samo jak ja zrobiłem bo nie miałem czasu przerabiać gniazd... to polecił bym Ci głośniki
http://allegro.pl/item325...gw_polecam.html
Żadne z tych głosników powyżej nie sa warte tej kasy...
Pozdrawiam
ee tam przesadzacie nie mialem problemow z rozczytaniem tego aczkolwiek przecinek czy kropka by nie zaszkodzil nie chce zakaldac osobnego tematu wiec podepne sie tutaj, stoje CHYBA przed takim samym dylematem jak autor tego tematu, chce głosniki do tylu w R216 Coupe. ogladalem mocnowania i chyba pasuja tam wlasnie 6x9.....z przodu juz sa jakies glosniki zalozone i calkiem fajnie to gra, radyjko Pioneer DEH-3730MP D4Q.
Poczytalem troche "nasz" dział CA i juz wiem ze te 6x9 to "kupa", ale co ja mam wsadzić an tył???? w radyjku mam wyjscie na wzmacniacz, na półce leża mi 2 Tonsile z kolumn Altus po 80Watt każdy, czy lepiej zrobic sobie skrzynke basowa ( sam we własnym zakresie, nie oczekuje cudów, poprostu zeby ten tył nie był taki pusty) czy kupic te 6x9?? bo nie chce przerabiac mocowan itp w polce...pzdr
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum