Mam pytanie odnosnie lutowania kabli pod siedzeniami.
Pali sie kontrolka SRS. Probowalem poruszac wtyczkami, psikalem WD40 i nic.
Po rozlaczeniu wtyczki widze po 2 pary dziurek i po 2 pary drucikow, kazda para to jeden prosty i jeden specyficznie zagiety drucik.
Czy wtyczke musze po prostu rozciac nozem/skalpelem, wyjac wnetrze i zlutowac?
Dlaczego sa tam po 2 pary bolcow? Podejrzewam ze w "dziurkach" sa blaszki, lutowac oba bolce (z jednej pary) do tej blaszki?
Wszelkie info mile widziane.
Pozdrawiam,
_________________ Marcin
R25 1.4 Impression 2 ('02r)
SPAMU¦
Wysłany: Wto Sty 29, 2008 14:32 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
musisz patrzeć dobrze gdy są tylko 2 kable różnią się kolorami.
Ok, zlutowalem.
...i swieci sie dalej.
Co teraz? Sa jeszcze jakies miejsca, ktore musze sprawdzic?
Czy moze byc tak ze kontrolka sie nie kasuje po narapwieniu awarii? (ta teoria chyba nie jest prawdziwa bo jeszcze przed "awaria" jadac widzialem jak kilka razy naprzemiennie mi sie zapalalo i gaslo jakby cos nie laczylo i po chwili zalaczalo sie a potem juz palilo sie ciagle..)
Czy pod siedzeniami to tylko 2 wtyczki? Czy jest ich wiecej? Znalazlem jeszcze jakas pod siedzeniem pasazera (prawie ze pod dywanikiem przedniego siedzenia) - jakas wieksza, chyba 4 kabelki, do czego ona?
Prosze o porade.
Pozdrawiam,
_________________ Marcin
Niestety nie pomoglo.
Kabelki pod siedzeniami mam polutowane, ruszalem wtyczka kolo bezpiecznikow oraz ta pod poduszka. Ostatnia rzecz to chyba tasma. Czy jest jakis sposob aby sprawdzic czy jest dobra? Nie chce od razu kupowac nowej/uzywanej wiec przydalaby sie jakas rada jak to sprawdzic. Poza tym juz nie mam pomyslu co tu moze byc nie teges... Moze ktos ma?
Pozdrawiam,
_________________ Marcin
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum