Wysłany: Sro Sty 30, 2008 15:26 [R420] Jaki typ uszczelki do głowicy?
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Poszukuje uszczelki pod głowice ale nie wiem jaką bo w slkepie powiedzieli, że są 3 rodzaje (różne grubości i ząbki- nacięcia).Kolega powiedział, ze mozna to stwierdzic po nemerze nadwozia,o to ono:SARRTMLXDYD451712 i silnika:20T2R12N00061488.Moje pytanie brzmi: Czy ktoś jest w stanie podac mi ten rodzaj uszczelki po tych numerach nadwozia i silnika. [R420 2.0TDi 99r] .Z góry dziękuje za pomoc.
sTERYD: wot tiochnika
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Sty 03, 2011 00:08, w całości zmieniany 4 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sro Sty 30, 2008 15:26 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Przeczytaj proszę ZASADY KĄCIKA i popraw swój temat (przyciskiem "edytuj" w swoim pierwszym poście)
Narazie to nie bardzo wiadomo o jakim silniku mowa. Z głowy wydaje mi się, że to ten słabszy diesel, ale EPC prawdę powie.
TUTAJ przeczytasz o EPC.
Wysłany: Sro Sty 30, 2008 23:22 Re: [R420 2.0TDi 99r] Jaki typ uszczelkido głowicy?
Poszukuje uszczelki pod głowice ale nie wiem jaką bo w sklepie powiedzieli, że są 3 rodzaje (różne grubości i ząbki- nacięcia).Kolega powiedział, ze można to stwierdzic po numerze nadwozia,o to ono:SARRTMLXDYD451712 i silnika:20T2R12N00061488.Moje pytanie brzmi: Czy ktoś jest w stanie podać mi ten rodzaj uszczelki po tych numerach nadwozia i silnika. [R420 2.0TDi 99r] .Z góry dziękuje za pomoc.
Wysłany: Sro Sty 30, 2008 23:35 Re: [R420 2.0TDi 99r] Jaki typ uszczelkido głowicy?
slaw80gogo napisał/a:
Poszukuje uszczelki pod głowice ale nie wiem jaką bo w sklepie powiedzieli, że są 3 rodzaje (różne grubości i ząbki- nacięcia).Kolega powiedział, ze można to stwierdzic po numerze nadwozia,o to ono:SARRTMLXDYD451712 i silnika:20T2R12N00061488.Moje pytanie brzmi: Czy ktoś jest w stanie podać mi ten rodzaj uszczelki po tych numerach nadwozia i silnika. [R420 2.0TDi 99r] .Z góry dziękuje za pomoc.
nie przepisuj tego ludzie potrafią czytac , tylko popraw temat!!! tak cięzko kliknac edytuj i zmienic
Troszkę wyrozumiałości. Kolega zmienił "TEMAT" ale posta. Do autora: musisz wyedytować temat swojego całego zapytania nie tylko posta. Dodaj to co w temacie posta do tematu zapytania i będzie ok
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
niestety co do uszczelek to nie pomogę. Może w EPC na podstawie numeru nadwozia da sieokreślic jaka uszczelka ma być. Link do EPC znajdziesz w Technicznym FAQ na www.roverki.pl.
Wysłany: Czw Sty 31, 2008 09:02 Re: [R420 2.0TDi 99r] Jaki typ uszczelkido głowicy?
slaw80gogo napisał/a:
...Poszukuje uszczelki pod głowice ale nie wiem jaką... można to stwierdzic po numerze nadwozia,o to ono:SARRTMLXDYD451712...
niech ktoś szybciutko ustali dla kolegi numer oryginału (ja nie mam EPC w pracy ) ... a na tej podstawie pomożemy ustalić numer jakiegoś zamiennika lub znaleźć uszczelkę oryginalną
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
Wydaje mi się, że grubość uszczelki nie zależy od nr. silnika tylko od tego ile razy, jak dużo i czy w ogóle była planowana głowica i od czegoś takiego jak: wartość wysunięcia tłoka.
Są trzy wartości: od 0,1 do 0,25 grubość uszczelki 1,05 ilość wycięć: 1
od 0,26 do 0,4 grubość uszczelki 1,2 ilość wycięć 2
od 0,41 do 0,55 grubość uszczelki 1,35 ilość wycięć 3
Wydaje mi się, że grubość uszczelki nie zależy od nr. silnika tylko od tego ile razy, jak dużo i czy w ogóle była planowana głowica ...
wyprzedziłeś ... to miało być jako kolejne pytanie (tym razem skierowane do autora tematu) ... czy była planowana głowica, ewentualnie jak wyszła na pomiarze jeśli jeszcze tego nie wie
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum