Wysłany: Czw Sty 31, 2008 11:02 Program do torrentów
Panowie i Panie
Jakim waszym zdaniem jest najlepszy program przez który ściągamy torrentami,bo siedzę i próbuję różne ale wszystkie jakieś kichowato jadą po skonfigurowaniu
Podajcie swój typ i pi razy oko jak skonfigurować bo może coś źle robię
Moja szybkość neta to 1MB/S
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Ostatnio zmieniony przez piter34 Czw Sty 31, 2008 19:36, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Sty 31, 2008 11:02 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ja używałem BITCOMET i mój koleś, który studiuje informatykę go chwalił. Jest darmowy. Ale jak dla mnie to wszystko za wolno chodzi. I zrezygnowałem z torrentów i ściągam z www.forum.dvhk.pl. Ma ograniczenia, ale jeśli nie masz stałego IP to nie przeszkadza. Abonament miesięczny kosztuje 7€ i ciągniesz do woli
tylko utorrent... szybko ssie a pozatym w pamieci zabiera 3mb a azereus conajmniej 10 razy tyle... pozatym po polsku i latwa konfiguracja... u mnie sie w dzien kolo 50-70kb a w nocy 120-200 ale to dlatego ze w nocy mam dp 4razy szybciej
_________________ Sentyment do r200 silverstone pozostanie na zawsze...
Ja również korzystam tylko i wyłącznie z µTorrent i jestem z niego strasznie zadowolony ...
przy czym drobna uwaga: nie zawsze klient torrenta i jego odpowiednie skonfigurowanie świadczyć będzie o szybkości pobierania. Pamiętaj, że to użytkownicy decydują jak szybko i z jaką prędkością Ci coś "oddadzą"
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
kolin: przede wszystkim sprawdź czy porty masz udostępnione. Wpisz w goglach utorrent port checker i sprawdź, potem sprawdź czy masz zielone kółeczko w pasku stanu na dole to oznacza, że masz połączenia przychodzące. Poza tym na prawie wszystkich dowolnych stronach z gogli masz podane pełne opisy konfiguracji.
Wysłany: Nie Lut 03, 2008 23:16
KuBaB,
Coś takiego z tymi portami wyskakuję
Welcome to the ľTorrent Port Checker.
A test will be performed on your computer to check if the specified port is opened.
Checking port 6881 on 77.252.48.11...
Error! Port 6881 does not appear to be open.
Please see www.portforward.com for more information about how to map a port.
Please make absolutely sure that PeerGuardian2 or Protowall is allowing utorrent.com (72.20.34.145) in either of those programs. Those of you using ipfilter.dat should make sure the list does not include the website's IP. After making sure of this, re-run this test by refreshing the page (F5).
Pomożesz będę wdzięczny
Musisz zmienic port na jakiś inny np. z zakresu 50000-60000 wybierz jakiś i wpisz i sprawdz.
Jak będzie ok to ikonka obok licznika transferu będzie zielona.
Jeżeli natomiast masz router to musisz tez otworzyć ten sam port w konfiguracji.
Prędkości będziesz miał niskie (choc nie zawsze) jezeli będziesz sciągał z publicznych trackerów.
Co do utorrent to jest on bardzo dobry.
Wysłany: Pon Lut 04, 2008 08:14
Jeszcze jedna rada - jeśli posiadasz Kaspersky'ego to otwórz w module antihacker w regułach dla aplikacji porty dla uTorrent.exe (UDP i TCP).
ja sam używam uTorrenta od bardzo długiego czasu. Na razie nie znalazłem nic lepszego. Jest lekki dla systemu, prosty w obsłudze. Na routerze mam wpuszczone moje 3 kompy i działa na wszystkich wybornie (dwa chodzą po WIFI).
Poza tym nie to konca prawdą jest, że torrenty z publicznych trackerów będą sączyć to zależy oczywiście od ilości i jakości seeda. Patmiętać należy że do servisów typu Polishtracker (tu ściąga się wybornie - a dlaczego? to wiedzą Ci co wiedzą ) jest ogranioczony dostęp.
Ad rem - uTorrent to wg. mnie jeden z najlepszych klientów obecnie na rynku.
Uniżone ukłony i pozdrawiam.
zależy jeszcze czy jest w sieci czy sam. Jakie masz łącze i skąd? Jeśli XP, to musisz zrobic wyjątek na zaporze, reszta wedle tego co Koledzy pisali. Najlepiej podaj jeszcze raz cały swój sprzęt czyli jaki system, dostawca neta, IP zewnętrzne czy wewnętrzne itd.
Wysłany: Pon Lut 04, 2008 20:43
jak klikniesz na Moje miejsca sieciowe prawym przyciskiem ->właściwości->prawym na Połączenie lokalne->właściwości->najeżdżasz na Protokół Internetowy TCP/IP->właściwości.... i teraz jeżeli masz zaznaczoną opcję Uzyskaj adres IP automatycznie -> to znaczy że masz IP wewnętrzne, jeśli masz zaznaczoną opcję niżej i masz powpisywane numery IP, bramę, servery DNS, to znaczy że masz zewnętrzny IP.
(Mam nadzieję że najprościej i w skrócie, chyba że się mylę)
Teraz napisz co i jak i będziemy wiedzieć - jak stoisz. Czy przypadkiem Twój provider nie stwierdził że p2p jest NuNu i użytkownicy są pozbawieni radości korzystania z 100% underground'owej częsci Internetu
Pośrednio swoje IP możesz sprawdzić poleceniem śledzenia czyli Start/Uruchom/cmd.exe i wpisujesz "tracert www.onet.pl" (bez ""). Jeśli w drugiej lub trzeciej linijce nie zobaczysz adresu zewnętrznych serwerów to prawdopodobnie jesteś za NAT-em czyli fatalnie. Tym bardziej jeżeli masz radiówkę, bo wtedy prawie wszyscy providerzy blokują p2p. Spróbuj jeszcze z tym testowaniem portów ustawić jakieś niższe zakresy,np. 6655 albo dłuższe typu 33321. Do tego sprawdź czy brama ma wyjątek na utorrent (pisałem o tym wcześniej, ale nie odpowiedziałeś). To chyba tyle na razie, bo na odległość ciężko powiedzieć coś więcej. Powodzenia
edit: również w tym czarnym okienku od cmd.exe wpisz "ipconfig /all", wtedy od razu się dowiesz jakie masz IP i jakie jest IP ewentualnej bramy itp. Czekamy
Sposób użycia: tracert [-d] [-h maks_przes] [-j lista_hostów] [-w limit_czasu]
cel
Opcje:
-d Nie rozpoznawaj adresów jako nazw hostów.
-h maks_przes Maksymalna liczba przeskoków w poszukiwaniu celu.
-j lista_hostów Swobodna trasa źródłowa według listy lista_hostów.
-w limit_czasu Limit czasu oczekiwania na odpowiedź w milisekundach.
C:\Documents and Settings\Mateusz>
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum