Wysłany: Sro Sty 30, 2008 15:53
piter34 napisał/a:
...się zaraził od Docenta
Alfa wirus?
Hehehe... Było odwrotnie Alfa virus najpierw mnie dopadł
Piter, a pamiętasz Rudą (albo Lisiczkę?). Na pewno pamiętasz, bo się jej czepiałeś Też już w świat pojechała...
piter34 napisał/a:
Piciu, dawaj foty Alfy do galerii klubowej
To ładnie poproszę o stworzenie katalogu "GTV"
SPAMU¦
Wysłany: Sro Sty 30, 2008 15:53 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Kiedys rafaellop przesiadl sie na alfe, Docent tez, Piciu tez. Widac ze byli roverkowicze gustuja w alfa romeo. Dobre i to bo byli uzytkownicy polonezow gustuja w oplach sadzac po zakupach kumpli z PTK.... Bleeee.
Dobrze ze sa tacy ktorzy beda dosiadac Rovera
_________________ Above all, it's a Rover
Rover 820Si 96' & FSO 1500C 83' & MG ZS180 05' & Renault Espace IV 09'
Kupując Rovera zastanawiałem się również nad AR155 Ale nie znalazłem żadnej w przyzwoitym stanie...
Moim następnym samochodem prawdopodobnie będzie jakaś AR (156SW lub 166) albo MG (ZS lub ZT-T). Te dwie firmy (MG-Rover i Alfa Romeo) poprostu mają to "coś" i nie są pospolite - dla mnie akurat istotne
żona naciska, aby kolejne auto było "nowe z salonu
ooo to niezle
ja jak sobie pomysle o obowiazkowych serwisach takiego samochodu plus jeszcze OC i AC
to skutecznie mi przechodzi chec kupna,
do tego jeszcze jakies wymiany kol dwumasowych po 40 tys. to juz calkiem masakra
Senn napisał/a:
Nie odbiore Ci srodka transportu,
wiecej i tak stoi niz jezdzi, a to mu nie sluzy
_________________ Pozdrawiam Andrzej
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
No nie powiem...
Chodzi mi czasem po głowie AR 156 Q4.
A dziś dość długo jechałem koło/za 159... Też fajna.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
do tego jeszcze jakies wymiany kol dwumasowych po 40 tys. to juz calkiem masakra
Takie coś to w dieslach, prawda?
Z tego, co ja wiem - nie tylko.
Kolega Kaczy śmiga obecnie benzynowym Leosiem 1.8T i chyba też wspominał o dwumasowym...
Ja mam je w Maździe, nie mam w Alfie, ale nie grozi mi na razie jego "pad".
Już chyba czuję pod nogą, czy dane auto je ma, czy nie...
Jeśli po gwałtownym zdjęciu nogi z gazu lub jego wciśnięciu reakcja jest jakby przytłumiona, bez mocnego szarpnięcia - to mamy koło dwumasowe. Występuje chyba w autach z raczej dużym momentem obrotowym.
Właśnie takie "pompowanie" gazem powoduje jego szybsze zużycie. Szarpie się, szarpie, ale kierownik nie czuje problemu, bo wszystko tak miękko chodzi - silnik wybacza błędy na linii gaz-sprzęgło, a potem pada. I lecą 4 tysie.
Jak szukałem auta - jeździłem testowo Avensiakiem - teraz przypuszczam, że to "dzyń, dzyń, dzyń", słyszalne po zmianie biegu i puszczeniu sprzęgła, to było padające dwumasowe, a z forów wiem, że to występuje tam często koło 160 tys. km, a tamta miała 156 na szafie.
Tu coś piszą: http://www.murmini.com/articles/2007/04/01/dmf
[ Dodano: Nie Lut 03, 2008 23:58 ]
piter34 napisał/a:
maciej napisał/a:
Chodzi mi czasem po głowie AR 156 Q4.
To jest ta wersja CrossWagon, prawda?
Niekoniecznie... Chyba Q4 ma napęd na cztery łapy, a CrossWagon jest jej podniesioną wersją.
Czyli CrossWagon to zawsze Q4, ale nie każde Q4 musi być CrossWagonem
http://www.channel4.com/4...otor+show/384/1
[ Dodano: Pon Lut 04, 2008 00:04 ]
srbenda napisał/a:
Kupując Rovera zastanawiałem się również nad AR155
:-)
srbenda napisał/a:
Ale nie znalazłem żadnej w przyzwoitym stanie...
Niełatwe, ale mi się udało
[ Dodano: Pon Lut 04, 2008 00:09 ]
piter34 napisał/a:
AndrewS napisał/a:
zgadza sie,
Ja jej diesla nie kupię
Ufff
Alfa w dieslu... Jaguar w kombi... Za moment Subaru w dieslu... Prototyp R8 w dieslu...
Tia... Masakra jakaś
_________________ "Racing Is Life. Anything that happens before or after is just waiting..."
S.McQueen, Le Mans
Wysłany: Pon Lut 04, 2008 08:27
Przyznam się szczerze, że ja także zacząłem przyglądać się z uwagą Alfom.
Szczególnie od momentu kiedy kolega z pracy kupil sobie SportWagona 2.0 benzyna i zdaje sie że cos około 160KM. Ładna bryła, w środeczku wypas z czerwoną skórką - normalnie, gdyby nie to że zielona skórka w moim Roverku wygląda obłednie świetnie, powiedziałbym że: "Ładna ta Alfa"
Jednak zastanawiam się skąd takie złe opinie o Alfach.
W końcu funkcjonuje nawet dowcip: "Dlateczgo dwóch posiadaczy Alf Romeo, kolegów pracujących w jednym zakładzie nie wita się rano w pracy? Bo wcześnie z rana widzieli się już w servisie Alfy"
Pomijam fakt, że kolega musiał włożyć 3000PLN, bo zerwał pasek rozrządu (a mowiłem mu jak kupił żeby wymienił od razu, bo nie wiadomo kto, co, ile i dlaczego). Jednak z racji że gdy przyjdzie czas zmiany auta na nowsze - w roverkach w tych progach cenowych, w których ja się poruszam, nie ma za wiele Roverków - Alfa zdaje się byc ciekawą alternatywą (choć nadal choruję na 75 i MG ZTT).
reasumując - Alfa to dla mnie auto, na które zacząłem zwracać uwagę od jakiegoś czasu i wzbudza we mnie zainteresowanie. To tyle moich niezbyt ciekawych wynurzeń
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Szczególnie od momentu kiedy kolega z pracy kupil sobie SportWagona 2.0 benzyna i zdaje sie że cos około 160KM.
Albo 2.0TS (155KM Euro2 lub 150KM Euro3) albo 2.0JTS (165KM)
TS-y to bardzo paliwożerne silniki o (podobno) pięknym dźwięku i zbędnym 4 świecom
JTS z kolei to silnik benzynowy z bezpośrednim wtryskiem paliwa. Dzięki temu 206Nm w wolnossącej benzynie.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum