Wysłany: Nie Lut 03, 2008 10:35 [R600] Mokra tylna kanapa, co to może być??
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Mam problem i nie wiem jak go rozwiązać, może ktoś miał podobną sytuację lub wie co to może być.
Siedzisko tylniej kanapy jest całe mokre (tylko po jednej stronie), nie cieknie to z szyby, bo siedzenie od spodu jest tak mokre żę z gąbki możnaby wyciskać wode. Troche też w bagażniku się pojawiło.
Byłem u mechanika to powiedział że mogą to być uszczelki lub jakiś korek który wyskoczył, inny mechanik powiedział że może to być sprawa blacharska. Żaden z nich nie miał czasu żeby sprawdzić.
Jutro jade do serwisu, ale każda pomoc przyda mi się bardzo, zawsze to jakieś rozeznianie miałbym wtedy.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Sty 22, 2011 01:04, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lut 03, 2008 10:35 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
nic takiego się nie stało, jednego dnia kolega siedział na tym miejscu, przejechaliśmy się kawałem i miał mokre spodnia.
Następnego dnia siedzenie niby suche, usiadła koleżanka, na zewnątrz deszcz, przejechałem z 1-2km i już nie dała rady tam siedzieć. Mokro że wode można wyciskać.
Wsadzałem ręke pod siedzenie i tam też jest mokro, są tam takie gumy, one też są całe mokre.
to nie zostaje ci nic innego jak zdjąć kanapę wejść do auta zamknąć się a koleś niech leje wodą po dachu uszczelkach i bagażniku.Bo od spodu to mało prawdopodobne.
Dziś zauważyłem że kapie mi z auta woda. Kapie z tyłu dokładnie z pod zapasówki. Widocznie gdzieś się zbiera.
[ Dodano: Nie Lut 03, 2008 14:18 ]
A czy może być taka sytuacja że cieknie przez klapa bagażnika, albo gdzieś koło niej, może z nadkoli. Bo jak kupiłem auto i była deszczowa pogoda to troche wody w zapasówce mi się zbierało. Może teraz poprostu więcej jej się zebrało, i przeszła pod kanape? A pogoda jest jaka jest więc wilgoć cały czas się tam utrzymuje.
Wyciągnij wykładzine i boczki z bagażnika i zobacz czy sa jakieś stróżki wody w okolicach lamp albo na nadkolach.
W R woda lubi wlewać się właśnie lampami, albo w miejscach gdzie rozeszły się spawy blach np w rynienkach po bokach klapy bagażnika. Ściagnij uszczelke i zobacz stan łączenia blach. A i jeszcze woda może lać się przez kołki trzymające uszczelke szyby (podnieś tą gume na dole tylnej szyby są tam takie plastyki) zwłaszcza jak brakuje w nich śruby.
zasadach? szukam pomocy technicznej w dość poważnym problemie. chyba właśnie o to tu chodzi?
Czyli nie prowadzić od razu auta do serwisu tylko samemu szukać? czy lepiej zaprowadzić?
w sumie oni to napewno profesjonalnie się do wszystkiego zabiorą.
A co do wymontowania kanapy są potrzebne jakieś specjalne wskazówki z waszej strony?
Akurat tego nigdy nie robiłem i dobrze byłoby wiedzieć od czego zacząć.
Pomógł: 9 razy Dołączył: 21 Paź 2007 Posty: 256 Skąd: Warszawa
Wysłany: Nie Lut 03, 2008 23:46
ja np mialem wode w miejscu na kolo zapasowe. rowniez cieklo do bagaznika. okazalo sie ze leci z pod takiego koreczka tuz nad nadkolem. troche specialnego kleju / masy szpachlowej zalatwilo problem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum