Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: wszystkie
Problem zaczął sie od tego ze strzelal mi przegub ,wiedz dluzej nie myslac wymienilem przegub lewy zew. no i po wymianie okazalo sie ze przy skrecaniu w lewo,jednoczesnie dodajac gazu,wydobywal sie specyficzny dzwiek,tak jak by przegub sie rossypal...(a jest nowy) Po podniesieniu auta okazalo sie ze mam mocno krzywa półoś od strony kierowcy (tą krótką)
I teraz moje pytanie do was,gdzie moge dostać taka ów półoś. Czy lepiej kupic nowa lub używana???
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Sty 22, 2011 01:05, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lut 05, 2008 22:44 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Po stronie kierowcy znajduje sie ta dluga polos(chyba , ze masz anglika), z lozyskiem podtrzymujacym. Jezeli o ta ci chodzi, to moze po prostu wysypalo ci sie owo lozysko
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
No dobrze,wiem ze jest to dluga połoś ale ona sklada sie z dlugiej i krÓtkiej łączonej przegubem wiszacym na podporze silnika. Takze mowiac "krÓtka" mialem na wysli ta co idzie od kola do przegubu wiczacego.
Ps. nie mam anglika
Ostatnio zmieniony przez Brt Sro Lut 06, 2008 09:34, w całości zmieniany 1 raz
Adamie w angliku ułożenie silnika i półosi jest takie samo jak w europejczyku
Alpine w sulechowie jest szrot rowerkowy, pytałeś tam w innych szrotach roverkowych też warto popytać. Namiary na www.roverki.pl
Dzis obdzwonilem wszedzie gdzie sie dalo, i rezultatem tego sa 2 wyniki:)
1. W 98%sklepów zostawałem odesłany do servisu.... lecz w jednym sklepie Panowie uparli sie ze mi znajda i zeczywisci znaleźli półoś do hondy accord 1.8 (ten sam motor co mój) za BAGATELNĄ KWOTĘ 1920ZŁ POD WARUNKIEM ZE ODDAM IM SWOJA ALE OGOLNIE TERAZ NIE JEST TOWAR DOSTEPNY...(WIEDZ se odpuscilem nową półoś..)
2. Znalazlem używana półoś za 300zł w miejscowosci Borowina,i tak planuje jutro po nią jechać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum