Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1998
Witam,
Mam kłopot z zakupem świec do swojego Roverka.
Chcę kupić produkty NGK.
Po ostatniej wizycie u gaziarza, dowiedziałem się, że przy instalacji gazowej w samochodzie powinno używać się świec z przerwą 0,7. Wszędzie widzę jednak świece z przerwą 1,1.
Czy ktoś wie gdzie mogę kupić/zamówić odpowiednie świece (może numer katalogowy?). Czy może da się to jakoś przerobić żeby było dobrze?
Byłbym wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam Roverkowiczów
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Sty 03, 2011 00:25, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lut 06, 2008 19:41 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Według katalogu IC pasują do silnika w Twoim modelu świece NGK V-LINE no. 28 ( BKR6E ). Odstęp elektrod w nich jest 0,8mm i szczerze Ci je polecam ( jednoelektrodowe )
Ostatnio zmieniony przez arturky Czw Lut 07, 2008 11:08, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 2 razy Dołączył: 11 Sty 2007 Posty: 115 Skąd: Książ Wielki
Wysłany: Czw Lut 07, 2008 08:37
arturky napisał/a:
NGK V-LINE no. 28 ( BRK6E ).
Hej,
Arturky, dzięki wielkie za namiary. Tylko w numerze jest chyba literówka i powinno być BKR6E) a przynajmniej Google ma więcej trafnych wyników
Pozdrawiam
P.S. Offtop - rozmowa przez telefon z sklepem moto
A: Jaki to samochód?
B: Rover
A: A jaki ma motor?
Hehe - To dopiero pojazd "3 w 1"!!!
nie wiem jak to jest w Roverkach (na razie nie zmieniałem swiec), ale w moim niedawnym mondeo z gazem doradzono mi, żebym kupił do gazu platynowe i zmniejszył odstęp z 1,1 do 0,8 (przygiął trochę), tak też mechanik mi zrobił i auto śmigało elegancko
_________________ Mój pierwszy Roverek - 600 ti
PIĘKNY I BESTIA
tak, w nazwie jest literówka poprawnie jest jak napisałeś BKR6E lub NGK V-LINE 28. Szczerze polecam Ci te świece do gazu są bardzo dobre ( jedna elektroda ).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum