Wysłany: Sob Lut 09, 2008 18:54 [R all] konwersja standardowych H7 na HID
Witam
zastanawia mnie zasadnosc, wydajnosc, bezpiecznosc i legalnosc zastosowania takieg kit'a z alledrogo do R400 z 1998 roku - mianowicie podmiany standardowych H7 na palniki HID z przetwornicami
jakie sa wasze doswiadczenia i wiedza na ten temat??
czy ma to sens i nie bede przy okazji postrachem na drodzie?
_________________ 820ti Coupe raw power
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lut 09, 2008 18:54 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Sob Lut 09, 2008 19:59 Re: [R all] konwersja standardowych H7 na HID
paff napisał/a:
Witam
zastanawia mnie zasadnosc, wydajnosc, bezpiecznosc i legalnosc zastosowania takieg kit'a z alledrogo do R400 z 1998 roku - mianowicie podmiany standardowych H7 na palniki HID z przetwornicami
jakie sa wasze doswiadczenia i wiedza na ten temat??
czy ma to sens i nie bede przy okazji postrachem na drodzie?
jak będziesz miał szczęście i nie będziesz miał kontroli drogowej (czepiającej sie świateł) to będzie dobrze w przeciwnym wypadku zabiorą Ci dowód i tyle. Takie światła powinny miec samopoziomowanie i oczyszczanie szkła lampy bez tego jest to nielegalne i zakładasz na własną odpowiedzialność
no w sumie tak, znajdż w necie przepisy ruchu drogowego i poczytaj sobie na temat tuningu co można a co nie
Wystarczy, że poszukasz poprzednich wątków o xenonach - wymieniłem nawet akty prawne jakie dotyczą tego tematu.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Ocywiście, ale te koszty mogą być absurdalnie wysokie - tworzenie automatycznego poziomowania, jeśli nie ma dedykowanych układów do konkretnego modelu...
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
jeśli chodzi o niskie koszty to może od razu założyś same postojówki LED i będzie "prawie jak" HID
wczoraj montowałem HID z allegro (zestaw za 270zł) u kolegi bmw e34 (w miejsce H1) i o ile światło było jaśniejsze na dłuższym odcinku (przy barwie koloru 5000k) to jednak co drugie auto "mrugało" że go oślepiamy
z ciekawosci zapytam, jakis jest zwiazek silnika z zywotnoscia zarowki?
Drgania od silnika niszczą włókna.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum