Wysłany: Sob Lut 09, 2008 11:08 [R75] Wyświetlacz komputera
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2001
Czy jest możliwość wyświetlenia na komputerze w trybie normalnej pracy spalania chwilowego ?
Czy też ew. taką opcję należy włączyć na T4.
Aktualnie komputer wyświetla mi Trip, trip2, range (do przejechania na paliwie pozostałym), alarm prędkości, średnie spalanie.
Chyba nic nie ominąłem
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Gru 05, 2010 00:20, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lut 09, 2008 11:08 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
U mnie jest tylko komp serwisowy tz. wlacza sie przez przycisk do kasowania licznika dziennego po zejsciu do pozycji 19 i odblokowaniu wszystkich funkcji kompa podaje spalanie chwilowe,Z tego co wiem to powinien pokazywac bez ingerencji T4.Natomiast alarm pretkosci mozna włączyc i wylaczyc T4.Pozdrawiam
Nie, mam "normalny" komputer, sterowany z manetki kierunkowskazów - ciekawi mnie tylko czy można na nim wyświetlić oprócz spalania średniego również spalanie chwilowe.
Alarm prędkości ustala się samemu przyciskiem "komputera".
Pomógł: 166 razy Dołączył: 27 Mar 2007 Posty: 2965 Skąd: Sędziszów
Wysłany: Nie Lut 10, 2008 21:49
Z tego co wiem to tylko właśnie w tym trybie diagnostycznym, przez licznik kilometrów można sprawdzić spalanie chwilowe, a przez kompa pokładowego tylko średnie.
daj sobie luzu Argali, pali tyle na ile mu pozwalasz
To nie jest tak, że jest mi to niezbędne - ostatnio odwoziłem "zmęczonego" kumpla jego astrą w dieslu i tam właśnie wyświetlało mi spalanie chwilowe - całkiem ciekawe to było.
Jako iż wiedziałem, że w trybie diagnostycznym się to wyświetla, ciekaw byłem czy da się to rzucić na duży ekran
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum