Wysłany: Nie Lut 10, 2008 19:35 [r200,diesel,97r] Bioropa tanktowaliscie?
Mam pytanko. Ostatnio przejezdzalem sobie i zauwazylem rope za 3,75 okazalo sie ze to bioropa z jakimis dodatkami. Zastanawiam sie czy zatankowac taka czy dla mojego silniczka 97rocznik to bedzie cios nokautujacy
_________________ chyniu
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lut 10, 2008 19:35 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
ja jade do wrocka trasa olesno kluczbor namyslow jelcz laskowice i tam drogo jak cholera
_________________ chyniu
Yassu [Usunięty]
Wysłany: Nie Lut 10, 2008 21:12
Moment a nie możesz na Neste wjechać ? albo na pocztę we Wro? Tam zawsze najtaniej jest ...
Na Poczcie płacisz tylko gotówka i w week czynne chyba tylko do 16 albo 15 nie pamiętam...
na neste zawsze taniej było o 5 gr na litrze przy płatności karta, ale ponoć teraz już tego nie ma na orlenie na grabiszyńskiej widziałem za 3,92zl więc na Neste na pewno będzie ok 10 groszy taniej Neste jest jak jedziesz na Powstańców śl. i dalej na autostradę - bielany...
Po prawej stronie jadą na Bielany, zaraz za Lidl-em
Ostatnio lałem prawie 30L tego biodiesla u mnie 1l kosztuje 3.39zł (bioester bo tak to sie nazywa na bliskiej, ponoć to nie ropa a jakieś alkohole i oleje itp....) Różnicy według mnie nie ma.
Ja tankowałem jakiś czas ten bio i różnica od zwykłej była taka że śmierdziało frytkami. Zimą wolałem nie ryzykować, ale teraz jak już jest cieplej to może czasami zatankuję. Różnica na litrze to jakieś 0,65 więc nawet warto.
Ja swoim SDI jak narazie przejechałem 300km na biodieslu i nawet przy większych predkosciach wchodzi ładnie na obroty z wyprzedzaniem też nie ma problemu więc myśle że nie będzie żadnych skutków ubocznych.
[ Dodano: Sob Kwi 03, 2010 19:17 ]
A co do spalin napewno nie leci frytkami ale ma inny zapach niż po ropie.
szoso420, może się te bioropy różnią nie wiem naprawde z ręką na sercu ci mówie że nie ma różnicy akurat w moim przypadku.....!!
[ Dodano: Sob Kwi 03, 2010 19:25 ]
A silnik silnikowi nie równy moze jeden troche bardziej przejechany albo co....
Ja mam przebiegu pare km ponad 240tys
Nie wiem jak latem, ale zimą to z pewnego źródła wiem, że na bioestrze nawet traktory nie chciały chodzić. Ja tam wole nie eksperymentować i zapłacić kilka groszy więcej i jeździć na na zwykłym ON.
_________________ Nie mam nic przeciwko ruchom kobiet, byleby były rytmiczne
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum