Wysłany: Sob Sty 12, 2008 19:56 [Freelander] Kontrolka błędu kontroli zjazdu świeci się
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
czy moze ktos wie gdzie znajduje sie czujnik temperatury hamulca prawdopodobnie jest odpowiedzialny za swiecenie pomaranczowej kontrolki błędu kontroli zjazdu
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Gru 15, 2010 17:42, w całości zmieniany 3 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sob Sty 12, 2008 19:56 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 81 razy Dołączył: 15 Maj 2007 Posty: 901 Skąd: Poznań
Wysłany: Nie Sty 13, 2008 10:01
Nie ma takiego czujnika w tym aucie najlepiej zrobić test komputerowy , wtedy będzie wiadomo co jest uszkodzone ewentualnie. Takie stałe miejsce gdzie najczęściej są problemy z tym układem HDC to urywający się przewód przy włączniku HDC przy drążku zmiany biegów , trzeba zdjąć tą gumę (mieszek) i tam pod spodem są przewody do włącznika.
_________________ Sprzedaż części, diagnostyka komputerowa Rover MG Land Rover oryginalnym komputerem T4- POZNAŃ . RÓWNIEŻ NAJNOWSZE MODELE LAND I RANGE ROVERA ,z firmą Rover MG Land Rover jesteśmy związani od 1995 roku TEL. 0698363760, parts2@wp.pl / britcars@wp.pl
Pomógł: 81 razy Dołączył: 15 Maj 2007 Posty: 901 Skąd: Poznań
Wysłany: Nie Sty 13, 2008 20:44
Proponuję zrobić test komputerowy systemu HDC w sumie to jest system ABS-u i wszystko będzie wiadomo
_________________ Sprzedaż części, diagnostyka komputerowa Rover MG Land Rover oryginalnym komputerem T4- POZNAŃ . RÓWNIEŻ NAJNOWSZE MODELE LAND I RANGE ROVERA ,z firmą Rover MG Land Rover jesteśmy związani od 1995 roku TEL. 0698363760, parts2@wp.pl / britcars@wp.pl
Witam,
miałem ten sam problem, po dość szybkiej i długiej jeździe na wstecznym zapaliła mi sie ta kontrolka i nie zgasła , serwis stwierdził błąd komputera, zrestartowali go czy coś takiego i swiecenie ustao - za jedyne 350 zł
Smutne, tak właśnie poczyna sobie servis w Rzeszowie, ostatnio zawyrokowali, że sonda lambda jest do wymiany i wzięli za to trzy stówy
Sondę wymieniłem, a auto dalej pali 16... i znowu jestem u nich umówiony w celu dalszego sprawdzania, ciekawe czy za następną wizytę znowu skroją mnie na trzysta, czy pójdzie jako reklamacja (zaproponowali mi wymianę sondy za 1400 bez robocizny)
zobacz jaki stan zużycia przednich opon do tylnich jest, jeśli przód albo tył masz bardziej zjechany od drugich to ze 2 litry ci dojdzie spalanie. Wymiana opon ci pomoże, dzieki stałemu napędowi to jest ważne, a spalanie ok 13 l to normalne, na trasie 10 , do 9 to może z jazdą emeryta byś potrafił zejsć przy 70km/h na prostej
ale to jedyny autoryzowany serwis w Rzeszowie i okolicach... no i jak do tej pory udawało im się wydawać trafne opinie o usterkach (których inni nie mogli stwierdzić - np. pompa paliwa) ... mam tylko nadzieję, że kolejną wizytę rozpatrzą jako reklamację, w końcu naprawa usterki którą stwierdzili nie spowodowała zmniejszenia zużycia paliwa, a kasę za diagnozę wzięli
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum