Wysłany: Pią Lut 15, 2008 09:19 [R416] Dziwna praca silnika
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1997
Witam Was serdecznie,
dziś rano po odpaleniu silnika w moim R znów stwierdziłem dziwny odgłos jego pracy, hmm nawet nie wiem jak go dokładnie opisać, to takie jakby mruczenie silniczka na wysokich obrotach ( taki przytłumiony odkurzacz ). Obrotomierz zachowuje sie normalnie, ale odgłos jest zdecydowanie inny niż zawsze i zaobserwowałem go już 2-3 raz, zastanawiam się czy nie ma tu wpływu troszkę niższa dziś temperatura. Poprzednio gdy to słyszałem dźwięk ten ustał następnego dnia.
Trochę mnie to martwi, czy ktoś spotkał się już z czymś takim ?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Sty 03, 2011 15:53, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lut 15, 2008 09:19 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
najlepiej zerknąć na wydech z kanału ...
ktoś Ci lekko autko gazuje, a Ty w tym czasie oglądasz elementy układu wydechowego (np. szukając śladów czarnego nalotu, rozszczelnienia tłumika) i nasłuch-ujesz skąd ten dźwięk dobiega
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
Ostatnio zmieniony przez Brt Pią Lut 15, 2008 09:51, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum