Wysłany: Sob Lut 09, 2008 15:53 [roverki]Co naprawiliscie dzieki forum roverki
Ja jestem od niedawna na tym forum a juz dzieki wam naprawilem:
- podswietlanie zegara
- podswietlanie schowka
- podswietlanie klimatyzacji (wlasnie to robie:)
- kabel od radia znalazlem
- naprawilem wezyk od spryskiwacza
- dowiedzialem sie ze mam ABS
- wygluszam drzwi
- naprawiam bok tapicerki to jak narazie tyle
_________________ chyniu
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lut 09, 2008 15:53 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Zdecydowanie tu pasuje, ale popieram watek
Fajny temacik w sumie.
Ja zaczalem od bebnow i hamulcow z tylu.
Naprawilem wszystkie usterki dzieki pomocy kolegow z forum i coniedzielnym spotom.
Ciezko mi je wyliczyc.
Dowiedzialem sie, jak powinien pracowac prawdziwy mechanik znajacy sie na tej marce
Kupilem MG ZT by pozostac wiernym marce i pozostac czynnym klubowiczem.
A przede wszystkim poznalem fajnych ludzi.
Pozdrawiam,
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Wymiana żarówek podświetlenia włącznika świateł awaryjnych i ogrzewania tylnej szyby oraz żarówek podświetlenia przełącznika nawiewu w R400 fajnie opracowanenego przez jednego z Forumowiczów.
ja dzięki informacjom mariusza418 wymiełem sobie chłodnice, alterantor i rozrusznik, pozatym wymieniłem poduszkę silnika bo pękła na jakieś polskiej dziurze no i łożysko w piaście.
To tyle
Wysłany: Nie Lut 17, 2008 11:04
Dużo rzeczy naprawiłem,dużo rzeczy się dowiedziałem,dużo rzeczy mi doradzono,wypisywać by tego bardzo wiele w każdym razie jestem wam wdzięczny chłopaki i dziewczyny
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Dzięki uprzejmości kolegów roverowiczów mój mechanik dokładnie rok temu doszedł do ładu z HGF zaraz po kupnie auta. I w zasadzie to wszystko, bo od tamtej pory zupełnie nic nie się popsuło (tfu tfu przez lewe ramie i na psa urok co by nie zapeszyć )
- oświetlenie bagażnika
- oświetlenie schowka
- podświetlenie zegarka
- oświetlenie podgrzewania tylnej szyby
- ogrzewanie tylnej szyby
- wężyk od spryskiwacza tylnego
- HGF
Teraz zamierzam jeszcze podsufitke skleić, jak się cieplej zrbi i to również za pomocą tego forum
Przez pół roku od kiedy powożę Roverkiem, jedyną rzeczą która naprawiałem był niedziałający ręczny i dzięki koledze mariuszowi418 już działa. Poza tym żadne usterki nie wystąpiły. Aha wymieniałem żarówkę podświetlenia zegarka. (oczywiście instrukcja rozebrania tunelu znaleziona na forum) i poniekąd zmiana felg na 17" też dzięki forum bo moje poprzednie 16" jeżdżą u jednego z forumowiczów.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum