eee...
Zamiast tigerków lepiej wziąć dobrego kierowcę na zmianę.
Ja bez tigerków zrobiłem w tym tygodniu 2*1200km, każdy w 13h (za pierwszym razem zamieniłem się na 300 km z kumplem), a z powrotem jechałem sam, bo mi się fajnie toczyło.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Oprócz wszystkiego wymienionego weź ze sobą zapas płynu do szyb - może sie przydać
W samochodzie również warto posiadać sztormiak czy coś w ten desen - jak będziesz wymieniał opone w ulewie to docenisz
maciej napisał/a:
Ja bez tigerków zrobiłem w tym tygodniu 2*1200km
W lipcu miałem taki motyw - jednego dnia wyjazd do Zamościa a następnego dnia powrót, następnego dnia wyjazd do Złotoryi (tam i z powrotem), następnego do Warszawy i powrót przez Włocławek. Następnego dnia wyjechałem w nocy do Bośni (jakieś 1000km). Miałem dosyć na dłuższy czas. BTW Nie jeżdżę zawodowa
ja przed wczoraj zrobilem 1500km wyjechalem o 24 o 9 bylem za frankfurtem o 12 wyjechalem spowrotem i o 19:40 bylem w domu. Ja na rasie pije 0,5 l specyfiku ( 2 tabletki red puls + 2 tabletki pluszzz active). Z tym ze jestem troche zachartowany bo w pracy zdaza mi sie pracowac po 24h .
Osobiscie to wole wyjezdzac w nocy tak zeby wiekszą czesc trasy robic w dzien...
_________________ Sentyment do r200 silverstone pozostanie na zawsze...
ogolnie to 20tablete red pulsa 6zl 20tabletek pluszza 10 zl - z tego wychodzi nam 10 politrowych speedow czyli jakies 1,6zl za drinka
Wedlug mnie najlepsze Ja uzywam takiego polaczenia takze do nauki
_________________ Sentyment do r200 silverstone pozostanie na zawsze...
Ja polecam żółtą kamizelkę odblaskową. Kosztuje niewiele, miejsca prawie nie zajmuje, sprawia że nie jesteśmy niewidzialni.
W większości krajów jest już obowiązkowa!!!
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Najlepiej sie wyspac
Mnie sie udalo pokonac trase prawie 700km R220 Violli w jeden dzien.
Z tym, ze ruszylismy o 4:00 (po 2h snu). Dojechalismy na miejsce, tam caly dzien zaltwiania, ok. 13 komunia, wyjazd ok. 16-17 i na pokladzie 4 os.
Wtedy naprawde poczulem co to jest zmeczenie za kierownica. Mimo walenia tigerkow, redbulli i innych najlepiej pomagal przystanek, kilka wdechow i dalej... jak dojechalem na miejsce to wtedy zmeczenie odeszlo i jeszcze umylem dwa auta
Jednak wiem, ze reakcje czlowieka w takim stanie sa naprawde b. opoznione i lepiej ze wzgledu na bezpieczenstwo swoje i innych na drodze nie jezdzic w takim stanie.
Jednak jak sie wyspie to nie przeszkadza mi zrobic i 1 tys. km na raz...
Pozdrowki,
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
A ja polecam sprawdzić papiery Jakiś czas temu miałem wybrać się w trasę ok 1000km i parę godzin przed wyjazdem zauważyłem, że od kilku tygodni mam nieważne OC No i trzeba było odpuścić weekendowe wojaże
No... Mi tak kiedyś Policja uświadomiła, że od kilku tygodni nie mam badań, ale stwierdzili, że Roverek wygląda na sprawnego, więc tylko zabrali dowód do czasu zrobienia przeglądu i dali papier na tydzień.
Lepsze było to, że przegląd zrobiłem w poniedziałek rano (zabrali w piątek), a dowód szedł pocztą z Wyszkowa do Wawy prawie miesiąc, więc 3 tygodnie jeździłem z nieważnym papierkiem od Policjanów i ważnym przeglądem na kartce A4.
snoppy napisał/a:
parę godzin przed wyjazdem zauważyłem, że od kilku tygodni mam nieważne OC No i trzeba było odpuścić weekendowe wojaże
Jak to? OC to się w 5 minut załatwia...
Z AC się czasem dłużej schodzi...
Przede wszystkim wyspać się dzień przed drogą, do samochodu wsiąść niezdenerwowanym, i żonę (przepraszam z góry wszystkie panie) posadzić z tyłu....
Najgorzej jest po Polsce, ale jak już człowiek się wyrwie z tych asfaltowych "gór i dolin" to spokojnie dziennie ponad tysiąc można zrobić - na dobrej drodze z krótkimi przystankami do 1500 (przynajmniej ja nie dam rady siedzieć w samochodzie więcej niż kilkanaście godzin bez dłuższego odpoczynku)
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Racja, pod warunkiem że nie dzieje się to w piątek o 22giej
No ja wyjeżdżam na weekend zwykle w piątek o 14, więc kilka godzin wcześniej to 8-10 rano.
[ Dodano: Wto Lut 19, 2008 15:30 ]
argail napisał/a:
żonę (przepraszam z góry wszystkie panie) posadzić z tyłu....
Żonę może tak, ale mam koleżankę, którą jak w zeszłym roku posadziłem za kółko w Niemczech, bo mi się zaczęło chcieć spać, to 180 jej z budzika nie schodziło.
Wszystko co napisaliście ( no może z wyjątkiem tak dużej ilości wspomagaczy ) + dobra muzyka i można śmigać tu i tam. Najważniejsze to zaplanować trasę, postoje, obiadek i nie zapominać, że nie jedziemy na czas...
Szerokiej drogi Roverkowicze
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Żonę może tak, ale mam koleżankę, którą jak w zeszłym roku posadziłem za kółko w Niemczech, bo mi się zaczęło chcieć spać, to 180 jej z budzika nie schodziło.
hehehe Kuzynka jak się dorwała do Accorda kiedys (słuzbowy - delegacja do Paryza) to później przez 3 miesiace w firmie sie smiali, bo też ponizej 180 nie schodziła Jechali 2h krócej z nią z powrotem niz w tamta stronę z szefem za kółkiem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum