Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2001
Witam !
Dzisiaj rano wyjeżdzam jak zwykle z garażu i słysze, że coś stuka, puka... sobie myśle, może śnieg z poprzedniego dnia zamarzł i tak stuka... ale jade dalej, dalej... niedawało mi to spokoju... zajechałem do warsztatu, mechanik dzwignął autko i powiedział, że przednia lewa sprężyna strzeliła...
Byłem w szoku, bo do tej pory nic nie było, aż rano przychodze a tu taka niespodzionka..
Możecie powiedzieć czym to było spowodowane ?
I gdzie moge teraz dostać taką... bo na allegro niema...
Czy z jakiejś BMkii podejdzie
Z góry dziękuję
Pozdrawiam
P.S Mile widzialne linki
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Gru 05, 2010 01:44, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lut 21, 2008 08:52 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 317 razy Dołączył: 02 Kwi 2007 Posty: 2766 Skąd: NOWE MIASTO N/W wlkp
Wysłany: Czw Lut 21, 2008 09:00
dostaniesz spokojnie w Intercarsie , pękanie sprężyn to norma w 75, Uwaga !!!!! jeśli będziesz brał używki to musisz zwrócić uwagę na kolory na sprężynach ponieważ każdy model sprężyny ma inne oznaczenie i muszą być dopasowane pod amortyzator w razie czego zadzwoń (0504045682)to dokładnie powiem jak i co , mam też gościa co ma używane , od bmw nie mogą być
_________________ SERWIS ROVER MG TESTER MG ROVER T4 TEL:
0504045682 Z BRAKU CZASU RZADKO JESTEM NA FORUM , NAJLEPIEJ DZWONIĆ PO 18
Pomógł: 81 razy Dołączył: 15 Maj 2007 Posty: 901 Skąd: Poznań
Wysłany: Czw Lut 21, 2008 19:58
Selekcja sprężyn kolorami znajduje się pod tylnym siedzeniem , na naklejce jest opis koloru pasującego do tego modelu i pojemności silnika , poza tym była akcja serwisowa na montaż dodatkowych talerzy z krawędziami przytrzymującymi sprężynę i zapobiegającymi przesuwaniu oraz zsunięciu się sprężyny co ma wpływ na bezpieczeństwo jazdy , montuje się ten dodatkowy talerz na jedną śrubę pod oryginalny talerz/miejsce osadzenia sprężyny na amortyzatorze (przód)
_________________ Sprzedaż części, diagnostyka komputerowa Rover MG Land Rover oryginalnym komputerem T4- POZNAŃ . RÓWNIEŻ NAJNOWSZE MODELE LAND I RANGE ROVERA ,z firmą Rover MG Land Rover jesteśmy związani od 1995 roku TEL. 0698363760, parts2@wp.pl / britcars@wp.pl
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum