Nie jest to żadna strumienica czy jakiś tego rodzaju badziew tylko coś podobnego do rury tyle, że w obudowie. Co sądzicie o montażu tego zamiast kata, będzie to miało jakieś negatywne skutki?? Moim zdaniem nie, bo jakaś strumienica to nie jest tylko rura wyciszona w obudowie...?
Pytam dla tego, że w kumpla 216 Si chcemy to założyć i nie wiemy co o tym myśleć
Czekam na opinie.
P.S chodzi tylko o pozbycie się kata i wstawienie czegoś, co nie jest strumienicą i będzie można przejść przegląd a przy tym jednakowo nie zabierze nam 25KM z pod maski:mrgreen:
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lut 24, 2008 11:53 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Zabrać mocy nie powinno dodać tym bardziej... Ja w R600 zamiast kata mam strumienice w obudowie kata i tez jest wygłuszana, ale u mnie dało niewielki efekt, a dokładnie nie mam falujących obrotów, (u mnie nie było kata tylko sama puszka bez wkładu, robiło się w niej ciśnienie i dławiło silnik ) po tym zabiegu pojechałem na analizator spalin i mi gość powiedział że przegląd bym przeszedł bez problemów Więc i w tym wypadku co piszesz ja myślę że nie będzie problemu
hmm tak krotko mowiac, goscie polecaja aftermarketowe katalizatory, ktore tak samo dobrze redukuja emisje spalin co seryjne, a jednoczesnie sa wysoko przeplywowe. Daje to prawie taki sam efekt jak prosta rura, ale jest legalne
dla przykladu podaja Civica 147km na hamowni... z wysokoprzelotowym katem 151km a z prosta rurka 152km.
pytanie tylko gdzie znalezc takiego kata i ile on kosztuje
ja w to raczej wątpię, samo wstawienie samego przelotu zamiast kata nic nie da bo i tak wszystko sie zatrzyma na reszcie wydechu, zrobienie całego wydechu przelotowego owszem może dodać mocy
Kolin nie szkoda ci 55zł na ta puszkę ? nie lepiej wspawać kawałek rurki ? na przeglądzie i tak ci nikt pod samochód nie wchodzi tylko wkłada czujnik w wydech... wiec czy to będzie imitacja kata czy rurka będzie ten sam efekt Co do srednicy powinna być 50mm , Hadess masz w serii 2,5 cala ? a nie przypadkiem 2,25 ?
Dziwne w warszawie sie z tym nigdy nie spotkałem wrzucają na rolki i po temacie: hamulce zawieszenie itd... plus światełka numerki bajerki ... czujnik w wydech i do domu:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum