Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam mam pytanie bo w instrukcji jest napisane że kontrolka od ABS po przekręseniu stacyjki zapala sie na 2 sek. a potem gaśnie, a umnie nie zapala się wcale. Kiedy kupowałem auto facet mi powiedział że wymieniał łożyska na kołach i pali mu się kontrolka od ABS, ale od kiedy ja tym autem siś poruszam to ta kontrolka nie zapaliła mi się ani razu, nawet podczas odpalania. Tak więc :
- czy kontrolka ma się załączać podczas odpalania?
- czy ABS ma jakiś bezpiecznik który mógł paść?
- jak sprawdzić szy ABS działa?
- czy możliwe że gostek wzią i wykręcił żarówkę od ABS?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Gru 05, 2010 19:30, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lut 26, 2008 08:26 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Tak kontrolka powinna się zapalić system abs przechodzi test po chwili gaśnie
Aby sprawdzić działanie absu jedz najlepiej na mokrą nawierzchnię , sliski asfalt , kostka brukowa posypana suchym piachem, rozpędz lekko samochód i depnij mocno po hamulcach, jeśli czujesz pulsowanie hamulca( takie głośne chrobotanie) to oznacza że abs działa jeśli nie występuje takie zjawisko to system abs nie działa- koła się blokują.
Możliwe jest że poprzedni właściciel po wymianie elementów zawieszenia a przeważnie przegubu wykręcił żaróweczkę która cały czas mu świeciła. Przyczyna może być uszkodzony pierścień na przegubie, lub czujnik abs.
Sprawdz najpierw czy ci działa ABS.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum