Wysłany: Sro Lut 27, 2008 19:02 [R214 8v 99] Problem z ciśnieniem w silniku!!!
Witam. Kupiłem Rovera 200 z silnikiem 1,4 benzyna rocznik 1999. Od poczatku byly z nim problemy:/...Gotował się płyn chłodniczy to wymieniłem uszczelke pod głowicą a głowice splanowałem. Następnie mechanik coś wykrył z zaworami, bo silnik nie mial mocy. Silnik znowusz się grzeje bo wentylator się nie włącza gdy jest temp. powyzj 90 stopni. Ciśnienie w silniku zostało zmierzone i ma 7 atmosfer a powinno być podobno 9:/ Jeżeli silnik dłużej postoi to trzeba go odpalać ostro dodając gazu, ale jak jest ciepły to odpala normalnie. Nie wiem o co chodzi. Proszę o pomoc...
Ostatnio zmieniony przez opal21 Sob Lis 01, 2008 19:38, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lut 27, 2008 19:02 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 81 razy Dołączył: 15 Maj 2007 Posty: 901 Skąd: Poznań
Wysłany: Sro Lut 27, 2008 21:57
Czyli głowica była splanowana ,a zawory i gniazda były dotarte??? Czy ktoś zrobił to po łepkach
_________________ Sprzedaż części, diagnostyka komputerowa Rover MG Land Rover oryginalnym komputerem T4- POZNAŃ . RÓWNIEŻ NAJNOWSZE MODELE LAND I RANGE ROVERA ,z firmą Rover MG Land Rover jesteśmy związani od 1995 roku TEL. 0698363760, parts2@wp.pl / britcars@wp.pl
Pomógł: 81 razy Dołączył: 15 Maj 2007 Posty: 901 Skąd: Poznań
Wysłany: Sro Lut 27, 2008 22:12
Głowicę w takich przypadkach należy zrobić kompleksowo gniazda i zawory trzeba dotrzeć a zdarza się że pseudo fachowcy tylko planują i składają
_________________ Sprzedaż części, diagnostyka komputerowa Rover MG Land Rover oryginalnym komputerem T4- POZNAŃ . RÓWNIEŻ NAJNOWSZE MODELE LAND I RANGE ROVERA ,z firmą Rover MG Land Rover jesteśmy związani od 1995 roku TEL. 0698363760, parts2@wp.pl / britcars@wp.pl
podjedz do Ulesia, przy wjezdzie od strony Lipiec po lewej jest zakład mechaniczny. Powołaj sie na Michała od zielonego rovera i pogadaj z nim. Gosc wie co robi. Co do kapitalnego remontu silnika 1.1 to lepiej jest chyba zrobic swapa na 1.4 16v.
_________________ Sentyment do r200 silverstone pozostanie na zawsze...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum