Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1997
Witam
Koledzy i koleżanki
Czeka mnie wymiana poduszki pod skrzynię. Szukałem na necie, ale nic konkretnego nie znalazłem.
Rozmawiałem kiedyś z Tomim i mówił, że to dość droga sprawa. Czy istnieje jakiś zamiennik np. od Civica, bo pchanie się w używkę to chyba nieporozumienie .
u mnie strasznie szarpie przy ruszaniu. Myślałem, ze to od silnika. Kazałem sprawdzić mechanikowi podczas wymianu rozrządu. Stwierdził, że pod skrzynią no i powoli silnika też szlag trafia
Ja bez problemu dostałem zamiennik (nowy) za jakieś 140 zł. Natomiast radzę Ci dobrze sprawdzić czy czasami nie jest już ostro zużyta reszta poduszek pod silnikiem, gdyż u mnie też mechanik sprawdzał i niby OK (z tymi od silnika) a jednak nie jest tak jak być powinno. Porównałem z innymi R i różnica jest duża. Porównanie zrobiłem i przed i po wymianiu poduszki pod skrzynią. Ja mam motor 1,6 ale co do skrzyni to nie ma różnicy (chyba).
Natomiast co do objawów zużytej poduchy pod skrzynią to jest to takie uczucie jakby cały napęd się mocno obniżał przy zdejmowaniu nogi ze sprzegła po zmiane biegu. Słychać przy tym głuchy, pusty ciężki dźwięk (jesli można tak to opisać) Po prawdzie bardziej to czuć niż słychać.
Ja bez problemu dostałem zamiennik (nowy) za jakieś 140 zł. Natomiast radzę Ci dobrze sprawdzić czy czasami nie jest już ostro zużyta reszta poduszek pod silnikiem, gdyż u mnie też mechanik sprawdzał i niby OK (z tymi od silnika)
A gdzie kolego dostałeś ten zamiennik? . Jeśli chodzi o resztę poduszek, to jak pisałem, też rewelacji zbytnio nie ma. Więc jak możesz podać namiary, i jaki to był zamiennik, to byłbym wdzięczny
Z góry dzięki
mojemu fadersowi padły DWIE poduchy - lewa i prawa - znajdujące się przy skrzyni biegów. Cały silnik chodzi pod maską. Szukam na alledrogo i jest tyle rodzajów, że nie wiem, które będą pasować, pomóżcie, proszę.
Rover 416 Si, 1,6 benzyna, 1997 rok, sedan
Będę wdzięczny za jakieś linki, czy coś. Potrzebuję na gwałt, bo podczas jazdy jest wrażenie, jakby zaraz miał wypaść silnik.
_________________ Wolę pchać Rovera niż jeździć Golfem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum