Pomógł: 2 razy Dołączył: 21 Sie 2007 Posty: 191 Skąd: Zamość
Wysłany: Pią Lut 29, 2008 06:30 [R 600] Zawieszenie na PL drogi ;) .... ???
Witam ... Zamierzam kupić fele 17 " i chciałbym miec jak najlepszy komfort z jazdy wiadomo polskie drogi .... Jakie polecacie amory i sprężyny żeby wszystko dobrze amortyzowało nierówności ...
_________________ Był Rower Wigry III (Składak) , teraz R620 SLI 2.0 , 16V ........
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lut 29, 2008 06:30 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
komplet przód tył do scorpio 850zł wiec myślę ze bez tragedii
Czerwone amortyzatory KONI Special są opracowane specjalnie dla kierowców, którzy cenią pewność prowadzenia swojego samochodu.Zapewniają one poprawę komfortu i doskonałe trzymanie się nawierzchni zwiększając poziom bezpieczeństwa ; są dostępne dla większości produkowanych samochodów. Każdy amortyzator jest specjalnie opracowany, `szyty na miarę` , a jego charakterystyka optymalizowana pod kątem zastosowania w konkretnym samochodzie. W ten sposób KONI Special jest zawsze najlepszym wyborem: zarówno przy wymianie zużytego amortyzatora jak i przy poprawianiu właściwości jezdnych samochodu.
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Pią Lut 29, 2008 14:33
dobryziom napisał/a:
Czerwone amortyzatory KONI Special są opracowane specjalnie dla kierowców, którzy cenią pewność prowadzenia swojego samochodu.Zapewniają one poprawę komfortu i doskonałe trzymanie się nawierzchni zwiększając poziom bezpieczeństwa ; są dostępne dla większości produkowanych samochodów. Każdy amortyzator jest specjalnie opracowany, `szyty na miarę` , a jego charakterystyka optymalizowana pod kątem zastosowania w konkretnym samochodzie. W ten sposób KONI Special jest zawsze najlepszym wyborem: zarówno przy wymianie zużytego amortyzatora jak i przy poprawianiu właściwości jezdnych samochodu.
do tego komplet nowych amortyzatorow... Twoje sie rozleca po 2tys km... Moje uzywane przy zawieszniu eibacha rozlecialy sie w 3 misiace, teraz kupiłem monroe reflex 2szt 400zl z przesyłka i dopiero czuje przyczepnosc
Monroe reflex to nowosc, olejowo-gazowe, przy malych nierównościach autko zachowuje sie wmiare komfortowo a w ostrych zakretach zaczyna działać jak typowo gazowy i jest klej Polecam
Normalnie 230zł kosztuja, jakby co mam namiar na gościa który posiada je po 170zł
Wysłany: Pią Lut 29, 2008 15:47
dobryziom, dzięki koni to renomowana firma , moje amory to totalna padaka zwłaszcza tył jakby teraz założył 17" to bym jeździł jak bryczka na drewnianych kołach
michone napisał/a:
Normalnie 230zł kosztuja, jakby co mam namiar na gościa który posiada je po 170zł
Daj namiar rozważam wszystkie możliwości ....
_________________ Był Rower Wigry III (Składak) , teraz R620 SLI 2.0 , 16V ........
do tego komplet nowych amortyzatorow... Twoje sie rozleca po 2tys km... Moje uzywane przy zawieszniu eibacha rozlecialy sie w 3 misiace, teraz kupiłem monroe reflex 2szt 400zl z przesyłka i dopiero czuje przyczepnosc
Monroe reflex to nowosc, olejowo-gazowe, przy malych nierównościach autko zachowuje sie wmiare komfortowo a w ostrych zakretach zaczyna działać jak typowo gazowy i jest klej Polecam
ale o co ci chodzi bo ciężko zrozumieć ... pisz bardziej składnie
czemu maja sie rozwalić po 2tys. przejechałem na takich Koni dobre 50k a miałem do tego sprężyny od sierki RS obniżone o 40mm i było git ... osoba która teraz jeździ tez nie narzeka:)
ps. Koni Special są gazowo olejowe więc to żadna nowość
Jak kolega kupi sprężyny koni i założy je do obecnych amortyzatorów, to jego amortyzatory się rozlecą. Co innego kiedy kupi nowe amortyzatory i nowe sprężyny.
Sam montaż amortyzatorów KONI jak polecasz do standardowych spężyn także mija się z celem...
Mój błąd polegał na tym, że nie doczytałem, że polecasz amortyzatory a nie sprężyny.
_________________ Sentyment do r200 silverstone pozostanie na zawsze...
Wysłany: Pią Lut 29, 2008 16:15
michone napisał/a:
Jak kolega kupi sprężyny koni i założy je do obecnych amortyzatorów, to jego amortyzatory się rozlecą. Co innego kiedy kupi nowe amortyzatory i nowe sprężyny.
ja zamierza kupić właśnie sprężyny i amory ... żeby wszystko elegancko współgrało
to powinien byc dobry, dający jeszcze jakis komfort zestaw. Proponuje odrazu sprawdzic wahacze, drążki, końcówki, nie jest to drogie ale po co dwa razy rozbierać zawieche?
_________________ Sentyment do r200 silverstone pozostanie na zawsze...
Pomógł: 10 razy Dołączył: 15 Lis 2006 Posty: 309 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pią Lut 29, 2008 23:28
michone napisał/a:
W ramach sprostowania - nowość to była jakieś 5-6 lat temu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum