W mojej R 45, 2000 też mam problem z lusterkami (nie grzeją), sprawdzałem napięcie na końcówkach dochodzących do lusterek i jest w porządku (+12V). Czy jest możliwe przepalenie się mat grzejnych w obu lusterkach? Jak je można wymienić?
SPAMU¦
Wysłany: Pon Mar 03, 2008 09:33 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
oczywiście że jest możliwe...
żeby wymienić trzeba je odkleić i nakleić świeże, prostszym rozwiązaniem jest wymiana całego wkładu, ale to pewnie trochę drożej
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Pomógł: 33 razy Dołączył: 25 Mar 2007 Posty: 371 Skąd: Pszczyna
Wysłany: Pią Mar 07, 2008 17:20
sTERYD napisał/a:
oczywiście że jest możliwe...
żeby wymienić trzeba je odkleić i nakleić świeże, prostszym rozwiązaniem jest wymiana całego wkładu, ale to pewnie trochę drożej
A wiec zgodnie z rada wychylilem lusterka maksymalnie na zewnatrz, po przekreceniu kluczyla jest napiecie na przewodach. Najprawdopodobniej mam spalone te grzalki w lusterkach bo po zetknieciu 2 konektorow miernikiem nie ma obwodu zamknietego.
Narazie lusterka tylko odchylilem na maksa ale nie wyciagalem tych wkladow, bo boje sie ze cos tam polamie. Czyli trzeba te wklady wyjac na sile? Te wklady sa na jakis zaczepach?
pozdrawiam
Pomógł: 27 razy Dołączył: 03 Lut 2007 Posty: 638 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Pią Mar 07, 2008 17:36
Szkła się trzymaja na takich plastikowych zaczepach. z jednej strony kuleczka a z drugiej gwintowane 2 nóżki(jak znajdę foto to dołączę). Uważaj przy demontażu - "delikatnie-ostrożnie-na siłę" - po prostu z wyczuciem.
Ja osobiście sobie połamałem przy montażu i w konsekwencji musiałem kupić nowe lusterko, bo rzecz okazała się nie do kupienia. Było to na samym początku mojej przygody z Roverkiem. Teraz wiedziałbym jak to zrobić - ale Polak mądry po szkodzie.
Śmiało bierz się do roboty - przecież wiele osób demontowało u siebie i żyją
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum