Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Pon Mar 03, 2008 15:30
Ok, już kumam, chodzi o to ile oleju wejdzie, żeby na bagnecie stan podniósł się z min do max. Nie, no llygas, teraz to Ty mnie trochę rozwaliłeś tym pytaniem . Mniej niż litr nie kupisz, więc po co się zastanawiać. Jakbym miał obstawiać to tak ok. 0,5 l będzie .
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Nie, no llygas, teraz to Ty mnie trochę rozwaliłeś tym pytaniem
Wcale nie chciałem Cie rozwalać pytaniem. Po prostu przegoniłem R w weekend 600 km z czego 250km z prędkoscią 180km/h i z połowy stanu zrobiło sie prawie min, a jeszcze nie kupiłem oleju wiec pytam aby szybciej sie dowiedzieć ile spalił oleju.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
To coś jak u mnie - do 140 km/h nie gubi praktycznie nic, a powyżej to nawet 1-1,5 l na 100 km i to na zewnątrz (bo silnik jest zarzygany) - któraś ze starych uszczelek nie wytrzymuje ciśnienia.
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
A patrzyłeś dokładnie na tył silnika (nad filtr oleju i w tamte okolice)?
Bo u mnie to gdzieś tam leci, spada na kolektor, spala się i po postoju albo spokojnej jeździe to widać tylko jak się wie gdzie szukać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum