Wysłany: Pon Mar 10, 2008 09:24 [r25 2.0 itd 2000r]
Witam Zgubilem sie w tych oponach:(( I mam 2 pytanka:)) Oryginalny rozmiar to 185/55/15
I teraz pytanka:))
1 Czy mozna zalozyc 195??
2 Jak to wyglada i czy cos zmienia?? /przyczepnosc ,osiagi , zuzycie paliwa??
Jakie polecacie do R 25
można załozyć 195. wygląda to dobrze opony możesz załozyć 195/55 (droższe) lub 195/50 (tańsze). Co do przyczepności to pewnie najlepsza będzie przy oponach 195/50, ale różnice pewnie jakieś ogromne nie będą. Różnica w osiągach też pewnie niezauwazalna będzie podobnie jak zużycie paliwa.
195/55 sa ciut większe od "fabryki" i fajniej wypełniają nadkole. 195/50 są ciut mniejsze od "fabryki" dają mniej komfortu, ale lepsze trzymanie auta. Wybór należy do Ciebie (i Twojego portfela ) Ja wybrałem 195/50 głównie ze względu na cenę. Gdyby byłą porównywalna dla obu wielkości to raczej bym kupił 195/55 ale różnica 50 - 80PLN na oponie to trochę za dużo
Jakie masz felgi
No wlasnie felgi mam 15 czyli do profilu 50 musze kupic nowe.... Ale chyba 55 to najnizsza norma na naszych drogach:)) A jakie butki polecasz?? Na wlasciwosci i wyglad??
Masz wyżej napisane co kupiłem napewno zadżebisty wyglad mają właściwości jezdne sądząc po opiniach też są OK, jedyna niewiadoma to "ścieralność" Obawiam się, że przednie szybko polecą
Jaką masz szerokość tych felg Na profilu 50 jest twardo, ale nie ma tragedii za to w zakręcie mina bezcenna
nieeeee pytam o szerokość (np: 5,5J ) a nie średnice felgi spokojnie można założyc 195/50 R15 jeśli chodzi o felgi 16 to musiałby być profil 45 czyli opona 195/45 R16
Na stronie klubowej w dziale pliki jest programik Tyr-o-saurus który przelicza dobiera i porównuje wielkości kół polecam
Razorback, 55 to limuzyny maja teraz jezdzilem swego czasu na 195/50/15 w R200 i bylo bardzo milo teraz mam 205/45/17 i jezdzi sie jeszcze milej wszystko zalezy jak jezdzisz czy byle do przodu czy ogarniasz dziury i w nie nie wpadasz
a odnosnie opon to zamowilem Yokohame Parada PA-01 wyglad kosmos, zobaczymy jak dziala
hadess napisz koniecznie cos o tej oponie, bo chyab przod bede musial niebawem zmienic jedyne co mnie odstrasza od yokohamy to ta cena i trwalosc. jakosciowo i trzymaniem pewnie sa swietne, jak to yoko , ale boje sie zeby to nei byly kola na sezon albo pol
kiedy bedziesz zakladal letnie ?
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
maniaq, odnosnie ceny to sa tansze niz np Michelin czy Pirelli. Charakter maja bardziej sportowy i z tego co czytalem opinie swietnie sprawuja sie na suchym i mokrym podlozy. Przyczepnosc maja podobno genialna. Dodatkowo utwardzane brzegi. Sa bardzo trwale, a wiele trwalsze niz Toyo (podobno te leca szybko) oczywiscie przeznaczone sa do 270 wiec napewno poleca szybciej niz takie do 180km/h. Ale albo rybki albo akwarium
pogladowa fotka
Zmieniac bede jak tylko przyjda spieszylem sie z zamawianiem bo to produkt deficytowy
hadess > no wlasnie kuzyn smigal na yoko ale b szybko sie wytarly mimo, ze byly na tyl wrzucone. dupy praktycznie nie mozna bylo zarzucic bo sie tak kleily do drogi. no nic pojezdze jeszcze chwile na tych uzbieram troszke $ i bede musial sie rozejrzec
powiedz za ile i gdzie kupowales?
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum