Pomógł: 33 razy Dołączył: 25 Mar 2007 Posty: 371 Skąd: Pszczyna
Wysłany: Nie Mar 09, 2008 10:46 [R45] Hamulec ręczny - regulacja
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2000
Witam
Mam pytanie, czy jest jakis sposob na wyregolowanie hamulca recznego prz zaciskach ( mam tarcze z tylu ). Linka jest dobrze naciagnieta a hamulec reczny nie jest za dobry. Klocki po wymianie, reczny przed wymiana klockow tez byl slaby. Prosze o jakies sugestie i pozdrawiam.
_________________ [R 45 1.8 00r]
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Sty 03, 2011 23:04, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Mar 09, 2008 10:46 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
podciąganie ręznego odbywa sie tylko przy dźwigni hamulca wewnątrz auta. Tam masz śrube regulacyjną. tak jest w R200 i R400, ale nie sądzę, żeby w R25/45 coś się zmienilo. innej mozliwości raczej nie ma. czasami lubią sie zapiekać tylne zaciski, ale ciężko je naprawić (skomplikowana budowa + kłopoty z rozebraniem jesli się zdążyły zapiec)
Wysłany: Nie Mar 09, 2008 13:05
Brt napisał/a:
podciąganie ręznego odbywa sie tylko przy dźwigni hamulca wewnątrz auta. Tam masz śrube regulacyjną. tak jest w R200 i R400, ale nie sądzę, żeby w R25/45 coś się zmienilo. innej mozliwości raczej nie ma. czasami lubią sie zapiekać tylne zaciski, ale ciężko je naprawić (skomplikowana budowa + kłopoty z rozebraniem jesli się zdążyły zapiec)
Hamulec zapieczony nie jest, bo jak wymienialem klocki to wszystko rozruszalem, czyli sam mechanizm od recznego jest uszkodzony . THX
hmmm no to nie wiem, wygląda na sam mechanizm wewnątrz zacisku moze. A czy jak zaciagniesz reczny, to jestes w stanie ruszyc autem Czy na przeglądzie diagnosta sienie czepiał >>
Wysłany: Nie Mar 09, 2008 14:07
Brt napisał/a:
hmmm no to nie wiem, wygląda na sam mechanizm wewnątrz zacisku moze. A czy jak zaciagniesz reczny, to jestes w stanie ruszyc autem Czy na przeglądzie diagnosta sienie czepiał >>
No jestem w stanie ruszuc, choc auto troche siada. Na przegladzie diagnosta troche marudzil ale podbil dowod . Ale wolalbym miec to sprawne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum