Cześć wszystkim!! Czy ktoś podejrzewa jakie jest miejsce wycieku (na załączonym zdjęciu) w moim Roverku?? Auto mam od 4 miesięcy, od samego początku to miejsce było lekko spocone. A drugie pytanie.. Czy ubytek płynu chłodniczego w ilości ok. 0,5l przez te 4 miesiące to normalny objaw?? Przez ten czas zrobiłem ok 4000km a stan po zakupie oscylował między min a max. Teraz mam zalane do maxa. Z góry dzięki za wszystkie rady.
SPAMU¦
Wysłany: Czw Sty 31, 2008 09:15 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 50 razy Dołączył: 25 Maj 2007 Posty: 800 Skąd: Ostrów Wielkopolski
Wysłany: Czw Sty 31, 2008 10:57
marcin1983 napisał/a:
A drugie pytanie.. Czy ubytek płynu chłodniczego w ilości ok. 0,5l przez te 4 miesiące to normalny objaw??
Nie to nie jest normalny objaw...najlepiej wjedź autkiem na kanał i dokładnie pomacaj rękoma wszystkie węże złączki czy gdzieś nie sączy,leci(zobacz czy jest gdzieś biały nalot)
A miejscu wycieku oleju to tak jak kolega wyżej napisał ściągnij górną osłonę rozrządu i zobaczy czy nie leci z uszczelniaczy na wałkach
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Witam!
Zdjąłem obudowę rozrządu i faktycznie olej siączy z uszczelniaczy na wałkach. Teraz pytanie, gdzie w poznaniu lub okolicach mógłbym to naprawić. Chodzi o wymianę zimeringów oraz wymianę paska, napinacza oraz z pompą. Ile taka wymiana będzie kosztować??
Co do ubytku płynu chłodniczego znalazłem jedno miejsce w połowie chłodnicy, gdzie znajduje sie jakiś korek z gumową podkładką (widoczny na zdjęciach). To miejsce jest lekko wilgotne. Pytanie tylko do czego służy ten korek i czy możliwe jest żeby tamtędy uciekał płyn??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum