Wysłany: Wto Sty 29, 2008 21:29 [R216si '98] nie do konca rowna praca silnika
na wolnych obrotach kiedy silnik pracuje, tak lekko co jakis czas slychac ze slabiej mu idzie, na obrotomierzu wachan nie widac chyba ze sie naprawde dobrze przyjrze, ale z rury wydechowej slychac nie do konca rowna prace. Po wymianie uszczelki pod glowica tak zaczelo mi sie dziac, mechanik powiedzial ze mam slabe kable wysokiego napiecia, czy moze byc tego wina. Czy to moze sonda lambda? a moze cos innego?
SPAMU¦
Wysłany: Wto Sty 29, 2008 21:29 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 81 razy Dołączył: 15 Maj 2007 Posty: 901 Skąd: Poznań
Wysłany: Wto Sty 29, 2008 21:33
A jak była zdjęta głowica to była planowana/legalizowana płaszczyzna i docierane zawory/gniazda?
_________________ Sprzedaż części, diagnostyka komputerowa Rover MG Land Rover oryginalnym komputerem T4- POZNAŃ . RÓWNIEŻ NAJNOWSZE MODELE LAND I RANGE ROVERA ,z firmą Rover MG Land Rover jesteśmy związani od 1995 roku TEL. 0698363760, parts2@wp.pl / britcars@wp.pl
heh do konca to nie jest latwe... poniewaz moje auto bylo robione w policyjnym warsztacie w ktorym pracuje moj sasiad. Praktyki z silnikami Rovera maja duzo poniewaz Policyjne "Porshelonezy" byly wyposazane w motory tego typu, wiec wszystko o tym silniku wiedza. Co do umiejetnosci fachowcow z tego warsztatu nie mam zastrzezen. Wszystko zrobili jak nalezy za przyzwoicie male pieniadze i nie naciagali mnie na nic jak w innych warsztatach
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum