Wysłany: Sro Mar 12, 2008 08:23 [R75] Wymiana tylnich drzwi.
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2000
Witam
Czy ktos wymienial drzwi tylnie w swoim Roverku? Czy zwykly, szary czlowiek jest w stanie wymienic drzwi oraz przelozyc tapicerke z oryginalnych na wymieniane a moze lepiej dac zarobic mechanikowi? Gdyby ktos mial opis lub instrukcje jak to zrobic bylbym bardzo wdzieczny.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Gru 18, 2010 16:59, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sro Mar 12, 2008 08:23 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 12 razy Dołączył: 03 Paź 2006 Posty: 157 Skąd: Stalowa Wola
Wysłany: Sro Mar 12, 2008 13:42
To zależy czy chcesz zmienić kompletne drzwi czy bawić się z przemontowaniem listw chromowanych klamek zamków podnośników??? bo wymiana samej tapicerki nie jest trudna( ja zmieniałem tapicerkę tzw boczki) przy wymianie uszkodził mi się jeden kołek mocujący ale miałem zapasowe. Żadna sztuka odkręcasz wkręta mocującego klamkę i chyba reszta trzyma się na kołkach
Czy ktos wymienial drzwi tylnie w swoim Roverku? Czy zwykly, szary czlowiek jest w stanie wymienic drzwi oraz przelozyc tapicerke z oryginalnych na wymieniane a moze lepiej dac zarobic mechanikowi? Gdyby ktos mial opis lub instrukcje jak to zrobic bylbym bardzo wdzieczny.
Pozdrawiam
drzwi przełożyć z auta do auta to żadna sztuka, powinien poradzić sobie z tym nawet laik. trudnu jest jednak demontarz listw chromowanych, spinki rzadko kiedy ocalenją i nadadzą się do ponownego urzytku, jeśli jeszcze nie demontowałeś nigdy klamki to też możesz mieć kłopot.
PS. tak czy owak próbuj sam, ttylko ostrożnie i nic na siłę. jeśłi uszkodzisz jakiś kołeczek czy spinkę to zapewne jakiś niby mechanik tak samo Ci to uszkodzi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum