Wysłany: Pon Lut 25, 2008 19:49 [R400] Buczenie przy wysokich obrotach
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Witam mam taki problem (nie pierwszy i pewnie nie ostatni)no więc, coś mi w samochodzie buczy, dobiega ono gdzieś z okolicy przód-środek samochodu. Początkowo myślałem że może rura gdzieś pękła ale później zauważyłem coś takiego, im większe obroty tym bardziej buczy ale gdy podczas jazdy wcisne sprzęgło zachowując obrotu buczenie ustaje. Ktoś mi powie co to będzie? sprzęgło, skrzynia?. Dzięki wszystkim za konkretne odpowiedzi.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Sty 12, 2011 19:17, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lut 25, 2008 19:49 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Sprawdź puszkę rezonansową w dolocie. Ona jest podłączana od spodu filtra powietrza i prowadzi do wlotu za pasem przednim. Jej brak daje efekt buczenia przy wyższych obrotach (fajnie to brzmi )
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Wysłany: Sro Mar 12, 2008 21:18
mam ten sam problemik z tym buczeniem, jakby gdzies powietrze przeplywalo i jest taki efekt zasysania przy wiekszej predkosci i wiekszych obrotach. Na poczatku myslalem ze to przez ta plastikowa przepustnice.
piter34 jestes pewien ze modele 400 na benzynce tez maja taka puche rezonansowa? bo na zdjeciach jej nie widac, i chyba waz leci prosto z filtra do nadkola.
piter34 jestes pewien ze modele 400 na benzynce tez maja taka puche rezonansowa? bo na zdjeciach jej nie widac, i chyba waz leci prosto z filtra do nadkola.
Zerknij na fotkę.
Brak tego elementu idącego z dołu puszki filtra do pasa przedniego może powodować taki dźwięk.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum