Najpierw sprawdz może nie będzie żle. A takiej pewności niestety nie mam mimo że gwarancja rozruchowa ma być. Chcę kupić silnik od R45 podobno są trwalsze i mają mniejszy przebieg ale to też różnie bywa. Może uda mi się znależć taki który jest jeszcze w budzie, można go w tedy posłuchać i sprawdzić kompresję
witam ponownie
bylem dzis u kolejnego mechanika zwalil klawiature obejrzal zawory i postawil diagnoze WALI TLOK . nie chcialbym kupywac nowego silnika bo mozna nastepny bubel kupic.czy ktos mi moze powiedziec jakie sa koszty naprawy ?
Pomógł: 50 razy Dołączył: 25 Maj 2007 Posty: 800 Skąd: Ostrów Wielkopolski
Wysłany: Pią Mar 07, 2008 14:52
Zwalcie głowice, rozbierzcie wszystko, popatrzcie...Auto jaki ma przebieg ?
michal145a napisał/a:
witam ponownie
bylem dzis u kolejnego mechanika zwalil klawiature obejrzal zawory i postawil diagnoze WALI TLOK
Stwierdził to na takiej podstawie ?
Pewnie ci powiedział, że szklanki i zawory w stanie BDB...?
Ja bym rozberał silnik i popatrzył jak to wszystdko wygląda, tuleje, panewki, wał... A dopiero później gdybyał...
Dużo postów, co czytam, że jakaś awaria w silniku to zawsze pojawia się wypowiedź wymiany motoru na nowy...Bo coś puka, jak puka to trzeba rozebrać i zlokalizować źródło usterki
A Fakt jest taki, że dużo mechaników idzie na łatwizne i woli motor wymienić niż rozbierać obecny
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
ja mam takie same stuki w silniku byłem u znajomego mechamika i rozwalilismy pol silnika
i wyszlo ze mam do wymiany dwa tłoki i komplet popychaczy, i wlasnie szukam nowego silniczka, z tego co sie orientuje to mozna dostac silnik w budzie w borowinie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum