Wysłany: Czw Mar 13, 2008 23:03 Czy są tu na forum górnicy ? :) Pochwalić się proszę ;)
Siemka
JSW S.A , KWK "Pniówek" , oddział GP-1 czyli czysty KOŃ ! Walczę jako cieśla torowy .
Wcześniej krótka praca na ścianie jako "ryl" na odziele G-6 lecz zdrowie nie to ...
Obecnie GP-1 zajmuje się poziomem 830m pod ziemią oraz 1000km pod ziemią z czego 1000 otwarty nie dawno. Planuje się u nas otwarcie poziomu 1120 m. Jak sprawa ma się u was?
Pozdro,
KOŃ
_________________ Diaboł was zeżre!
SPAMU¦
Wysłany: Czw Mar 13, 2008 23:03 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
tom214Si [Usunięty]
Wysłany: Pią Mar 14, 2008 00:21
gipsy2 napisał/a:
oraz 1000km pod ziemią
1 000 KILOMETRÓW to już chyba jądro ziemi się zaczyna
Wysłany: Pią Mar 14, 2008 11:00 Re: Czy są tu na forum górnicy ? :) Pochwalić się proszę ;)
gipsy2 napisał/a:
Planuje się u nas otwarcie poziomu 1120 m. Jak sprawa ma się u was?
Jak sie ma u nas..? Mi właśnie gałki oczne wyskoczyly na podłogę
1120 metrow...jak ja w Wieliczce kiedyś na wycieczce bylem, a tam bodajże na ok 150 sie zjeżdża, to już był niezły fun..ale żeby na 1100??
I to codziennie, do pracy?
szacun
Jak sie ma u nas..? Mi właśnie gałki oczne wyskoczyly na podłogę
1120 metrow...jak ja w Wieliczce kiedyś na wycieczce bylem, a tam bodajże na ok 150 sie zjeżdża, to już był niezły fun..ale żeby na 1100??
I to codziennie, do pracy?
szacun
Hehe, ernesto, polecam wycieczkę na ścianę jakiejś KWK gdzie ściana ma np. 120 cm wysokości i przejście, a w zasadzie przeczołganie się po pancerniku przy pracującym kombajnie 250m. Wrażenia niezapomniane, a szacunek dla górników to wtedy dopiero się zyskuje . W Wieliczce na 150m to się imprezy taneczne urządza , sam zaliczyłem tam zajefajną karczmę podczas studiów na AGH.
KHW S.A. KWK "Murcki" oddział KG-2. (czyli samo centrum wydobycia ) Aktualnie poziom 416, pokład 351 ściana 514. Jest jeszcze poziom 600 ale tam fedruje inny odział. U mnie jest mokro, ciepło i daleko, w przyszłości może będzie lepiej
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Kasjopea -> każda robota jest ciężka męcząca i zarazem niebezpieczna
Szymon -> no ładnie u nas wody aż tak nie ma. Ciepło to nie u mnie bo robię na głównych przekopach,ale za to w zimie wieje "halnym" na dodatek zimnym . Masz jakieś fajne foty?
o , będziemy musieli pogadać a swoją drogą co się z nim dzieje ? co się dzieje też ze Zdzichem44 (niewiem ile "4" było ) ?
Kasjopea -> wdową można i zostać podczas pracy i na budowie i w stoczni itp. To gdybanie niestety. Kwestia wiąże się z połączeniem zagrożenia naturalnego,wysokości,ciężarów jakichś materiałów,niebezpiecznych prac, a z tym wiele zawodów jest powiązanych. Najgorsze jest to że niektórzy pracują za psie pieniądze . Niby zawsze gdziekolwiek mówią : nie podoba się to zmień robotę . O ile w przypadku mnie to jeszcze względnie problem nie jest (np. wiek) to co ma powiedzieć facet co pracuje z 30 lat w jakimś zakładzie i go wywalą. A mamy czynnośc do przywiązywania się do miejsc pracy (starsi) - ogólnie troszkę generalizując . Przykład miałem nie dawno, kolega odchodził z oddziału na emeryturę. Na ostatniej szychcie poprostu zgłupiał , na końcu przed wyjazdem na powierzchnię zaczął się dziwnie zachowywać, turlał się po torach kolejowych na dole - a to był poważny kolej po piećdziesiątce.
Ogólnie kopalnia to fajna sprawa. Niektórym pewnie wydaje się że to w 99% prostaki używający kilofka i łopaty + trunek %. Sam się przekonałem że pracuje tam mnóstwo wspaniałych ludzi (ale i trafiają się "czarne owce"), męskie środowisko na dole powoduje że czasem naprawde jest śmiesznie . Z resztą jak ktoś będzie chętny to coś może z Szymonem pokombinujemy i postaramy poopowiadać trochę na ten temat.
Osobiście jestem ciekaw jak Zibi się na emeryturze czuje(zdrowie).
ja gdyby nie kopalnia też bym tak skończył - na niewiele wyższych zarobkach . Ciężko znaleść robotę żeby zarobić conajmniej 2 tyś na łapę za standardowe 5 dni w tygodniu i 8h pracy dziennie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum